Placinta floare cu branza si marar

de diana_k in Prajituri, 7 Oct 2013 | 5541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de placinta:
  • 500g faina
  • 300 ml lapte cald
  • 1 cub de drojdie
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Umplutura
  • 200g branza de capra
  • 200g branza de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • marar
  • sare dupa gust
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta floare cu branza si marar:

Drojdia proaspata se dizolva in lapetele caldut, se pune zaharul si se amesteca bine, se presara un pumn de faina si se lasa la crescut 10 minute.

In cuva masinii de paine se pune sarea, faina si uleiul, se laptele cu drojdia crescuta si se porneste masina pe programul de framantare.

Dupa ce aluatul a fost framanatat se scoate din cuva si se rastoarna intr-un lighenus uns cu ulei, pentru a nu se lipi aluatul de el. Se acopera si se lasa la crescut la loc cald timp de o ora, o ora si jumatate.


Intre timp se pregateste umplutura: branza se sfarama, se amesteca cu oul, smantana, mararul si sarea dupa gust....in functie de cat de sarata este branza.


Aluatul crescut se pune pe blatul de lucru presarat cu faina, se imparte in doua si se intind doua cercuri mari, de jumatate de cm grosime. Se pune compozitia de branza in mijloc si pe marginea primului blat si se acopera cu blatul ramas. Se lipesc capetele si se aranjeaza frumos, cat mai rotund.


Un castronas sau o cana se aseaza in mijlocul placintei, se cresteaza marginile, apoi se rasucesc. Se unge cu galbenusul de ou, se presara marar...fiecare orneaza placinta adupa imaginatie, mie asta mi-a iesit :)


Se lasa la crescut 20 de minute apoi se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute cu ventilatia cuptorului pornita.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta floare cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

07.10.2013, 21:38

arata excelent!!

Corinuta 1

08.10.2013, 10:05

O placinta tare buna cu siguranta!

Bunica 1

09.10.2013, 15:53

Wow,cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Invartita moldoveneasca