Placinta impletita cu carne

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2013 | 2877 vizualizari

 

Maine 6 februarie se face 1 an de cand am infiintat blogul si am postat prima reteta..Va multumesc mult pentru ca mi-ai fost alaturi, ca mi-ati apreciat retetele sau ca mi-ati atras atentia cand am gresit.Va multumesc si ca drept rasplata va ofer cate o feliuta de placinta cu carne.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu carne:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Rosiile le facem cubulete.


Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute. Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau. Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul. Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat. Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.


Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul. Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit. Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime. Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.


Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem. Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.


Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.


Pofta buna!


Multumesc Vladimir pentru ideea de a impleti placinta Sursa de inspiratie !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (60)

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc pentru urarile tale frumoase Ruxy

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc Adriana

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc mult Mamaie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32