Placinta impletita cu gem de prune si nuci

de deyutzky in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550-600g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit de praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • Umplutura:
  • aprox. 300-350g gem de prune
  • 2 pumni de nuca maruntita
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu gem de prune si nuci:

Aluat:


Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute.


Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta si sarea.


Adaugam aceasta compozitie peste maia si amestecam. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand aluatul se leaga, apoi framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.


Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc cald cca. 1 ora.


Din cantitatile specificate mi-au iesit 2 placinte mari, cu lungimea de aproximativ 35 cm, si inca 3 micute, gen strudel.


Dupa cum veti vedea si in poze, eu am facut o placinta umpluta cu gem si una cu mere, insa cantitatea de gem specificata la ingrediente ajunge pentru tot aluatul.


Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem din vas si il impartim in 2. Pe masa infainata intindem o foaie dreptunghiulara(nu foarte subtire), din prima bucata de aluat. Ca sa fie perfect dreptunghiulara, ii taiati marginile cu un cutit bine ascutit(din marginile ramase eu am mai facut inca 3 strudele mici, dupa cum am specificat si mai sus).


Pe mijlocul foii de aluat punem un strat de umplutura(gem amestecat cu nuci).


Partile laterale le taiem in fasii late de 1 cm.


Incepem sa impletim placinta trecand cu fasiile peste umplutura, una spre stanga, una spre dreapta, in forma de x.


La fel procedam si cu restul de aluat.


Punem cu grija placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu oul batut si le mai lasam aprox. 15-20 de minute la loc cald.


Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem placintele la foc potrivit, pana cand se rumenesc frumos.


Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop si le lasam putin la racit....sau de tot, daca rezistati:))))).


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (32)

mirela0911 1

11.04.2016, 10:09

Ce faina ti-a ieșit!

Camelya 1

11.04.2016, 11:04

Ce frumusete!

mamaieelena 1

12.04.2016, 21:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!