Placinta pufoasa cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 3050 vizualizari

 

Mai stiti cornurile alea pufoase inspirate din reteta minunata a diacontei? Iaca, am facut si placinta din aluatul ala si tare buna a iesit. Data viitoare cred ca incerc si cozonac. Placinta este si pentru Mos Craciun, pe care il astept cu drag inca de pe acum :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina;
  • un plic de drojdie uscata (7 g);
  • un praf de sare;
  • 5 linguri zahar;
  • o lingurita cu scortisoara;
  • 3 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 300 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 60 g zahar;
  • jumatate de lingurita de scortisoara macinata.
  • In plus:
  • ulei pentru uns masa de lucru si pentru uns tava;
  • 4-5 linguri de faina pentru pus pe masa de lucru si pentru framantat;
  • doua galbenusuri + doua linguri lapte pentru uns;
  • o lingura de zahar pentru presarat pe deasupra;
  • tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pufoasa cu mere:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele caldut, uleiul si ouale. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald.


Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o initial. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se racoreasca.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 4-5 linguri de faina, apoi se imparte in doua. Se ia o jumatate de aluat si se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, iar peste el se adauga merele caldute. Se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei cealalta jumatate de aluat cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei, se ruleaza pe sucitor, apoi se pune cu grija peste merele din tava.Se unge placinta cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.


Se baga tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se poate servi.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

07.12.2015, 19:22

Nota zece!

Andra_Constantinescu 1

07.12.2015, 19:33

Multumesc tuturor!

Aletta 1

08.12.2015, 10:08

Yammyyy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu banane caramelizate