Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2010 | 8573 vizualizari

 

O placinta cu mere si pasta de gutui cu un gust deosebit....

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 1 foaie mare de placinta( eu am folosit tot Yufka), imi plac pentru ca sunt rezistente si foarte mari.
  • Daca nu aveti foi yufka aveti nevoie de mai multe foi mici...3 -4 foi la cantitatea de mai sus...si faceti placintute rulate mai micute.
  • 5 linguri de gem( pasta de gutui)
  • 5 linguri de  zahar( atentie si gemul e dulce)
  • 2 oua
  • 3 linguri pline de smantana
  • vanilie scortisoara    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana:

1. Se rad merele, se amesteca cu pasta( gemul) de gutui, apoi cu zaharul, vanilia, scortisoara.

2. Se incinge cuptorul la 180 grade.

3. Se pregateste o tava( yena) sau de cuptor

4. Se face sosul de smantana, se bat ouale cu vanilie si cu smantana, se adauga putin zahar dupa gust( 2- 3 linguri)

5. Se aseaza foaia in tava, se unge bine cu sosul de smantana, se aseaza merele, se ruleaza foaia.

6. Se acopera cu sosul.

7. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.

8 . Se lasa la racit si se serveste dupa dorinta( chiar si pudrata)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

17.11.2010, 22:04

Aia mare?...E a ta toata!!!

mena29 1

17.11.2010, 22:09

Multumesc!

vanilla 1

19.11.2010, 14:33

foarte interesanta combinatia!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Semifreddo cu migdale