Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2010 | 5261 vizualizari

 

O placinta cu mere si pasta de gutui cu un gust deosebit....

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 1 foaie mare de placinta( eu am folosit tot Yufka), imi plac pentru ca sunt rezistente si foarte mari.
  • Daca nu aveti foi yufka aveti nevoie de mai multe foi mici...3 -4 foi la cantitatea de mai sus...si faceti placintute rulate mai micute.
  • 5 linguri de gem( pasta de gutui)
  • 5 linguri de  zahar( atentie si gemul e dulce)
  • 2 oua
  • 3 linguri pline de smantana
  • vanilie scortisoara    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana:

1. Se rad merele, se amesteca cu pasta( gemul) de gutui, apoi cu zaharul, vanilia, scortisoara.


2. Se incinge cuptorul la 180 grade.


3. Se pregateste o tava( yena) sau de cuptor


4. Se face sosul de smantana, se bat ouale cu vanilie si cu smantana, se adauga putin zahar dupa gust( 2- 3 linguri)


5. Se aseaza foaia in tava, se unge bine cu sosul de smantana, se aseaza merele, se ruleaza foaia.


6. Se acopera cu sosul.


7. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.


8 . Se lasa la racit si se serveste dupa dorinta( chiar si pudrata)


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

17.11.2010, 22:04

Aia mare?...E a ta toata!!!

mena29 1

17.11.2010, 22:09

Multumesc!

vanilla 1

19.11.2010, 14:33

foarte interesanta combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere