Placinta ruseasca cu branza

de Criss in Prajituri, 8 Sep 2014 | 4133 vizualizari

 

Retetele simple si rapide sunt cele mai bune, mai ales cand n-ai timp si chef sa stai prea mult in bucatarie, dar iti doresti totusi un desert pentru o duminica in familie. Am vazut aceasta reteta mai intai la Gaby_d pe Bucataras, reteta care a fost rapid preluata de multe "Bucatarase". Dupa cum se vede, a ajuns si la mine. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g branza de vaci
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri gris
  • -5 linguri smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -50 g stafide
  • (Dupa parerea mea ar merge si o lingurita de praf de copt, asa ca data viitoare am sa pun.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda. Intr-un bol se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 minute deoparte. Branza se paseaza printr-o sita, daca nu e suficient de fina si cremoasa, sau se paseaza cu blenderul.

Intr-un bol de mixer se pun ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.Peste oua se adauga branza, smantana cu grisul, coaja de lamaie si stafidele. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aici va sfatuiesc sa alegeti o tava mai mica, eu am folosit o tava 20/30 si prajitura a iesit destul de joasa. Ar fi fost mai frumoasa intr-o forma de tort si mi-ar fi iesit ca un cheesecake. Se coace 40 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu smantana.

Eu am adaugat si o lingura de Dulceata fina din fructe de soc , cu care merge de minune. Sau puteti folosi un sos de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

09.09.2014, 06:36

Foarte buna

Criss 1

09.09.2014, 07:52

Multumesc dragelor.

Criss 1

09.09.2014, 07:52

Dia, daca vin cu bunatati, de ce nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy