Placinta ruseasca cu branza si caramel

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Aug 2014 | 2995 vizualizari

 

Din categoria '' ce face maimuta'',pai cam asa ceva m-am scarpinat si eu dupa ce Gaby a aruncat cu praf de scarpinat pe noi si acum sigur rade pe infundate......Eu ca sa fiu mai cu mot,ca asa vreau eu,i-am tras un caramel placintei.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce de vaci,cremoasa
  • 5 linguri smantana cu 40 % grasime
  • 3 oua ( am avut 2 de rata si unul de gaina)
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 g stafide
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri smantana 40 % grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza si caramel:

Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la blender) si un praf de sare,la final adaugam smantana amestecata cu gris si stafidele stoarse bine.Ungem o forma rotunda -diametrul 20 cm-si turnam compozitia in forma.Bagam forma la cuptorul preincalzit pentru 40 min,pana incepe sa se rumeneasca si sa se dezlipeasca de margini.Scoatem forma din cuptor si alsam sa se racoaresca putin,pana pregatim caramelul.


Caramel: Intr-o craticioara punem zaharul si il caramelizam ,tragem de pe foc craticioara si adaugam smantana amestecand repede,sa se omogenizeze.


Rasturnam placinta pe o farfurie si turnam caramelul fierbinte.Eu n-am mai avut rabdare si am taiat-o asa calda ,ca lesinam daca nu gustam....

 

TIPS-URI

1

In tava de la aragaz am pus apa si apoi am asezat forma cu placinta,am avut grija sa verific din cand in cand daca mai este apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

anca_rm 1

29.08.2014, 08:56

si tu Cleme , ruseasca asta a facut valuri

dantes 1

29.08.2014, 09:16

Delicioasa!

Rocsi 1

29.08.2014, 21:14

Si tu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Brânzoaice