Placinta ruseasca cu branza si caramel

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Aug 2014 | 3302 vizualizari

 

Din categoria '' ce face maimuta'',pai cam asa ceva m-am scarpinat si eu dupa ce Gaby a aruncat cu praf de scarpinat pe noi si acum sigur rade pe infundate......Eu ca sa fiu mai cu mot,ca asa vreau eu,i-am tras un caramel placintei.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce de vaci,cremoasa
  • 5 linguri smantana cu 40 % grasime
  • 3 oua ( am avut 2 de rata si unul de gaina)
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 g stafide
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri smantana 40 % grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza si caramel:

Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la blender) si un praf de sare,la final adaugam smantana amestecata cu gris si stafidele stoarse bine.Ungem o forma rotunda -diametrul 20 cm-si turnam compozitia in forma.Bagam forma la cuptorul preincalzit pentru 40 min,pana incepe sa se rumeneasca si sa se dezlipeasca de margini.Scoatem forma din cuptor si alsam sa se racoaresca putin,pana pregatim caramelul.


Caramel: Intr-o craticioara punem zaharul si il caramelizam ,tragem de pe foc craticioara si adaugam smantana amestecand repede,sa se omogenizeze.


Rasturnam placinta pe o farfurie si turnam caramelul fierbinte.Eu n-am mai avut rabdare si am taiat-o asa calda ,ca lesinam daca nu gustam....

 

TIPS-URI

1

In tava de la aragaz am pus apa si apoi am asezat forma cu placinta,am avut grija sa verific din cand in cand daca mai este apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

anca_rm 1

29.08.2014, 08:56

si tu Cleme , ruseasca asta a facut valuri

dantes 1

29.08.2014, 09:16

Delicioasa!

Rocsi 1

29.08.2014, 21:14

Si tu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi fragede si branza dulce