Placinta ruseasca cu branza si stafide

de Corinuta in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 1969 vizualizari

 

Buna tare placinta asta. De cand a "aparut" pe sait a devenit unul din deserturile preferate, cred ca nici clatite nu fac la fel de des :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g smantana 30% grasime
  • 3 linguri de gris (cu varf)
  • 3-4 linguri zahar alb sau brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g branza dulce
  • 70 g stafide
  • unt ptr uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza si stafide:

Se amesteca bine smantana cu grisul intr-un bol si se lasa asa cam 30 de minute. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.


Se unge cu unt o tava rotunda sau dreptunghiulara in care o sa coacem placinta.


Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga si un praf de sare. Se adauga branza, se mai mixeaza putin, se adauga smantana cu grisul, iar la sfarsit stafidele scurse bine de apa.


Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.


Se pudreaza cu zahar, daca doriti mai dulce. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:29

Cris2711 1

12.09.2015, 17:29

Corinutz,a cata reteta este care o probez de la tine?E la cuptor ,doar ca am pus cirese pentru ca stafide nu mananca a mea jumatate )))

Corinuta 1

14.09.2015, 11:29

) foarte bine Crisule, probeaza-le pe toate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :)