Placinta sarata cu branza si mix de seminte

de Rocsi in Dulciuri, 21 Mai 2016 | 1396 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc astfel de placinte pentru ai mei. Ei iubesc branzeturile, iar genul asta de tarta li se potriveste perfect, mai ales ca este foarte buna de luat si la pachet la munca. Se poate servi in orice moment al zilei, nu este o tarta pretentioasa si nici costisitoare!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 gr faina
    • 4 linguri iaurt
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingura ulei de masline
    • 100-130 ml apa calduta
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 500 gr branza de vaci
    • 1 legatura marar verde
    • 2 oua
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri mix de seminte (mix-ul contine: semin de de dovleac, floarea soarelui, in si susan)
    • 50 gr parmezan
    • sare
    • 2 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza si mix de seminte:

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam si uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam la dospit, la loc ferit de curent, 30-35 de minute.


Umplutura: Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Faramitam branza de vaci cu mainile, o punem intr-un bol. Ouale le batem spuma, adaugam smantana, iar acest amestec il punem in branza. Amestecam bine, incorporam semintele si parmezanul (oprim din el o lingura). Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu branza. Potrivim gustul cu sare. Dupa ce aluatul a dospit, tapetam cu faina o tava de tarta sau o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.


Rasturnam aluatul in tava, il intindem spre margini cu degetele formand si o bordura. Punem umplutura, o nivelam, iar deasupra presaram lingura de parmezan oprita. Spalam rosiile, le stergem si le taiem felii rotunde. Asezam rosille peste placinta si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. O lasam in cuptor 40-45 de minute pana este rumenita si bine coapta. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racorit. O acoperim cu folie pentru a se pastra frageda. Sau o puteti taia dupa 10 minute si servi chiar atunci. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:11

Multumesc Meri

Zamfira 1

28.05.2016, 20:14

Rocsi 1

29.05.2016, 20:28

Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu