Placinta saseasca

de babi5 in Prajituri, 6 Mai 2014 | 10672 vizualizari

 

Asa cum am spus eram tare ispitita de aceasta placinta si eram curioasa cum va iesi cu grisul fiert, fara blat, fara aluat... Rezultatul a fost unul neasteptat de bun, am fost de-a dreptul incantata si eu si consumatorii bineinteles. Ultima data am vazut placinta lui Motanel, doar ca nu avea decat 3 linguri de zahar, eu am adaugat cum am crezut de cuviinta. Branza am cumparat-o de la market si era putin cam seaca, drept pentru care compozitia cu branza mi s-a parut cam fluida si am mai adaugat eu 2 prafuri de budinca. Mentionez ca am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebuia dublata. Va spun pasii facuti si exact ce-am folosit. Placinta a iesit buna, buna...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 2 prafuri budinca de vanilie
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1,6 l lapte
  • 440 gr gris
  • razatura de lamaie
  • 10 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr stafide
  • 2 linguri faina
  • 18 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 50 gr zahar farin cu aroma vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca:

Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se dezlipeste greu), se pune grisul si nivelam cu o paleta.


Ouale se mixeaza cu 12 linguri de zahar, zaharul vaniliat si razatura de lamaie. Se adauga untul topit, branza, stafidele, prafurile de budinca si faina. Se amesteca bine cu o paleta si se pune peste gris in tava. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 40 minute cand este frumos rumenita. Scoatem placinta, o lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra cu aroma vanilie. Portionam dupa preferinta fiecaruia.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sa cautati ca branza sa fie mai grasa (sa nu fie uscata) fiindca devine grunjoasa in placinta

2

Praful de budinca face ca placinta sa semene cu un cremes

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

06.05.2014, 20:17

Corinuta ,Iubitica Trendy,Parinte,anca_rm,merisor,delia64,marcela1979,Dea_dea,MotanLaoale,multumesc mult chiar este neasteptat de buna si praful de budinca o face ca un fel de cremes

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:00

laura_n 1

07.05.2014, 13:16

stiu cat e de buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide