Placinta saseasca

de babi5 in Prajituri, 6 Mai 2014 | 13165 vizualizari

 

Asa cum am spus eram tare ispitita de aceasta placinta si eram curioasa cum va iesi cu grisul fiert, fara blat, fara aluat... Rezultatul a fost unul neasteptat de bun, am fost de-a dreptul incantata si eu si consumatorii bineinteles. Ultima data am vazut placinta lui Motanel, doar ca nu avea decat 3 linguri de zahar, eu am adaugat cum am crezut de cuviinta. Branza am cumparat-o de la market si era putin cam seaca, drept pentru care compozitia cu branza mi s-a parut cam fluida si am mai adaugat eu 2 prafuri de budinca. Mentionez ca am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebuia dublata. Va spun pasii facuti si exact ce-am folosit. Placinta a iesit buna, buna...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 2 prafuri budinca de vanilie
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1,6 l lapte
  • 440 gr gris
  • razatura de lamaie
  • 10 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr stafide
  • 2 linguri faina
  • 18 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 50 gr zahar farin cu aroma vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca:

Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se  dezlipeste greu), se pune grisul si nivelam cu o paleta.

Ouale se mixeaza cu 12 linguri de zahar, zaharul vaniliat si razatura de lamaie. Se adauga untul topit, branza, stafidele, prafurile de budinca si faina. Se amesteca bine cu o paleta si se pune peste gris in tava. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 40 minute cand este frumos rumenita. Scoatem placinta, o lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra cu aroma vanilie. Portionam dupa preferinta  fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sa cautati ca branza sa fie mai grasa (sa nu fie uscata) fiindca devine grunjoasa in placinta

2

Praful de budinca face ca placinta sa semene cu un cremes

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide