Placinta si tarta cu dovleac

de LadyCrs in Dulciuri, 6 Noi 2012 | 2864 vizualizari

 

Din ingredientele de fata am facut o tarta de dovleac, o tava normala de aragaz si inca una mai mititica.

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 20 linguri apa
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 6 cani jumatate de faina
  • 4 oua
  • doua pliculete praf de copt stinse in otet
  • o esenta de rom
  • un zahar vanilat
  • UMPLUTURA:
  • 5 kg dovleac
  • 2 cani jumatate de zahar
  • un plic scortisoara
  • un zahar vanilat
  • Mai avem nevoie de margarina pentru uns tava si faina pentru intins foile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta si tarta cu dovleac:

Curatam dovleacul si il dam prin razatoare.


Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali.


Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si esenta de rom si le batem bine cu telul pana se topeste zaharul. Apoi adaugam treptat faina cernuta (am folosit o faina de tara) pana o putem framanta cu mana. O framantam bine bine si o lasam deoparte.


Am impartit astfel aluatul : pentru tava de la aragaz am folosit 4 foi, pentru tava mai micuta in 4 foi mai mici pe care le-am rulat ca pe strudel, iar pentru tarta am folosit o foaie rotunda plus restul de coca pe care am modelat-o dupa imaginatie.


Ungem tavile cu margarina. Intindem prima foaie si o asezam in tava de la aragaz, punem din umplutur..putem adauga putin zahar daca mai dorim si scortisoara dupa gust; punem cealalta foaie, umplutura, zaharul si scortisoara si tot asa pana terminam. La final taiem placinta in bucati sanatoare, o ungem cu margarina pe alocuri si o introducem in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 minute la foc mediu.


Sunt o nebunie foile, tare mult imi plac!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta si tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.11.2012, 10:56

Gabriela T 1

07.11.2012, 12:54


Arata foarte bine!as vrea sa fac si eu insa nu stiu la o cana de faina aproximativ ce cantitate ar fii?normal eu folosesc cani de 250 grame.Tu de cat ai folosit?

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac