Placinta taraneasca cu conopida

de Teo in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2011 | 2447 vizualizari

 

Sursa: Revista "Click pentru femei"

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 300 g faina
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa calduta

Pentru umplutura

  • 1 conopida mare, deasa si alba (a mea a avut 2 kg)
  • 300 g branza de oi
  • 5 oua
  • 3 linguri smantana groasa
  • 100 g unt pentru uns foile
  • nucsoara rasa
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu conopida:

Se desface conopida buchetele, se spala bine sub jet de apa rece, se lasa apoi circa 20 de minute in apa cu putin otet. Se clatesc din nou cu apa rece si apoi se fierb in apa cu sare circa 10 minute, se scurg de apa si se mixeaza pana se transforma intr-un piure fin.


Piureul de conopida se amesteca cu branza de oi sfaramata, ouale batute, smantana, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust.


Din ingredientele mentionate se framanta un aluat omogen si elastic, din care se intind foi subtiri de strudel. Se ung cu unt topit, se umplu cu compozitia de conopida cu branza si se ruleaza. Se asaza in tava de aragaz unsa cu putin unt si se coc circa 35-40 de minute, la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos deasupra. Dupa ce se raceste putin, se taie felii groase si se serveste.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

10.10.2011, 10:43

buna buna

adry88 1

10.10.2011, 12:33

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida