Placinta taraneasca cu dovleac

de anca_rm in Prajituri, 25 Noi 2016 | 3143 vizualizari

 

O prajitura de sezon cu deliciosul dovleac placintar.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri untura
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • 1.5kg dovleac placintar
  • zahar (in functie de dulceata dovleacului)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu dovleac:

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot), pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri .


Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.


Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca.


Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.


Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul .


Peste aluat intindem dovleacul calit usor si il nivelam .


Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.


Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte .


Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.


Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.


Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.


P.S Dovleacul il puteti face cat doriti de dulce si se poate aroma cu scortisoara, vanilie, menta sau se poate adauga nuca taiata grosier sau fructe de padure.





 

TIPS-URI

1

se poate adauga nuca taiata grosier sau fructe confiate : prune, merisoare, stafide etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

28.11.2016, 20:51

dantes 1

29.11.2016, 06:26

Buna!

diaconta 1

30.11.2016, 21:26

tentanta rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata