Placinta turceasca cu branza si patrunjel

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 9465 vizualizari

 

Anul trecut la Istanbul, intr-o patiserie aproape de Moscheea Albastra am mancat o placinta cu branza buna de tot. Interesant mi s-a parut ca avea in compozitie frunze de patrunjel, noi romanii fiind obisnuiti mai mult cu combinatia branza - marar.
Nu mai stiu cum se numea exact placinta, probabil "borek" cumva :) dar am gasit pe internet o reteta si a iesit aproape la fel.

 

INGREDIENTE

  •  un pachet foi de placinta (probabil ca ei aveau un brutar cu mustati care intindea foi transparente :)
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g telemea de vaca (eu am avut de la tara, foarte grasa)
  • o mana de frunze de patrunjel
  • 1 lingurita seminte de chimen (optional)
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt
  • 1 ou
  • Pentru umezit foile:
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri de unt sau 5-6 linguri de ulei
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turceasca cu branza si patrunjel:

Foarte simplu:


1. In primul rand, porniti cuptorul.


2. Amestecati branza cu oul, smantana, chimenul si patrunjelul.


3. Amestecati laptele cu ouale si untul topit sa uleiul.


4. Ungeti o tava mai inalta cu ulei, puneti prima foaie, ungeti cu compozitia lichida, adaugati alta foaie. Stratul de jos trebuie fie de 6 foi.


5. Puneti compozitia de branza.


6. Adaugati restul de foi, ungandu-le pe fiecare cu compozitia lichida. La sfarsit peste ultima foaie turnati restul de lichid.


7. Lasati la copt pana ce devine rumena.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa se racoreasca putin si sa se inchege inainte sa o taiati

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turceasca cu branza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elena1988 1

11.03.2011, 18:00

Mihaela11_jo 1

12.03.2011, 07:58

Super

mamaieelena 1

13.03.2011, 23:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute