Placinte ardelenesti cu branza si marar

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2012 | 5979 vizualizari

 

Reteta invata de la soacra mea si de la bunica de la Oradea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 ouă
  • sare
  • 500 gr branza
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza si marar:

Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat elastic, care se dezlipeste de maini.


L-am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut.


Aluatul crescut l-am impartit in 8 bile marisoare.


Cu ajutorul sucitorului am intins fiecare bila intr-o foaie nu foarte subtire. In mijloc am pus umplutura - fie branza amestecata cu marar, fie doar branza. Am unit capetele aluatului, formand o bila, cu marginile bine stranse ca umplutura sa nu poate iesi. Ajutata de sucitor am aplatizat bila, avand grija sa nu o rup.


Am prajit placintele pe ambele parti cca 5 min, apoi le-am scos pe un servet de bucatarie, ptr ca uleiul in surplus sa fie absorbat.


Se pot pudra cu zahar pudra, sau se servesc asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ANNA_46 1

20.11.2012, 00:20

Foarte bune placintute

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:12

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 00:02

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar