Placinte ardelenesti cu branza si marar

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2012 | 5660 vizualizari

 

Reteta invata de la soacra mea si de la bunica de la Oradea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 ouă
  • sare
  • 500 gr branza
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza si marar:

Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat elastic, care se dezlipeste de maini.


L-am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut.


Aluatul crescut l-am impartit in 8 bile marisoare.


Cu ajutorul sucitorului am intins fiecare bila intr-o foaie nu foarte subtire. In mijloc am pus umplutura - fie branza amestecata cu marar, fie doar branza. Am unit capetele aluatului, formand o bila, cu marginile bine stranse ca umplutura sa nu poate iesi. Ajutata de sucitor am aplatizat bila, avand grija sa nu o rup.


Am prajit placintele pe ambele parti cca 5 min, apoi le-am scos pe un servet de bucatarie, ptr ca uleiul in surplus sa fie absorbat.


Se pot pudra cu zahar pudra, sau se servesc asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ANNA_46 1

20.11.2012, 00:20

Foarte bune placintute

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:12

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 00:02

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu spanac si branza