Placinte cu branza

de Miha in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 5717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Umplutura:


Branza de vaci se mixeaza impreuna cu zaharul, esenta, ouale si amidonul. Daca e prea uscata compozitia se mai adauga un ou, daca e prea moale 1 lingura de amidon.


Aluat:


Facem o maia din ~100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.


Ouale se bat usor su zaharul, untul topit, restul de lapte si esenta de vanilie. Punem restul de faina intr-un castron sau in cuva masinii de paine, facem o gaura in mijloc si turnam maiaua si amestecul cu oua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Aluatul il impartim in bilute, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila se aplatizeaza si se intinde foaie subtire. Ungem cu un strat de branza, apoi rulam. Sulul obtinut il rulam apoi sub forma de melc/spirala. Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora.



Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

ionix 1

05.10.2010, 18:25

@Miha si Corina... cre' ca am gresit... rectific, n-are cum sa fie raw-vegan... sigur o sa nimeresc niste rame ceva, alea-s carnita

Miha 1

06.10.2010, 00:08

Vezi sa nu dai cu nasul in vreo cartita. Stii bancul?

onuta 1

06.10.2010, 11:26

yamyyyyy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu nutella si nuca
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura aromata cu gem

de katty 6

ieri la 22:45

Fusilli cu ardei gras, broccoli, masline si sos de avocado

de katty 6

ieri la 21:57

Tort cu zmeura, ciocolata și mascarpone

de oanapl 6

ieri la 21:44

Supa crema de linte cu ardei kapia  copt

de katty 6

ieri la 21:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi