Placinte cu branza si caise

de _Alina_ in Dulciuri, 19 Sep 2012 | 2957 vizualizari

 

La placinte inainte! Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P

 

INGREDIENTE

  • >Pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 500 ml iaurt gras
  • - 1 ou intreg + 3 albusuri
  • - 2 linguri ulei de palmier
  • - 1 lgt sare
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • >Pentru umplutura:
  • - 200 g branza din iaurt
  • - 200 g cas moale (din lapte de vaca)
  • - 1 lingura gris
  • - 3 lgt zahar
  • - 5 caise din compot
  • - 50 g merisor confiat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si caise:

1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).


2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.


>Umplutura


Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.


> Asamblare:


1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.


2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.


3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.


4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.


5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.


7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.







 

TIPS-URI

1

Un alt mod mai simplu de a forma placintele este sa intindeti aluatul intr-o foaie mare pe care o taiati in patrate egale si continuati cu pasul 4 ;)

2

Puteti pune si caise proaspete...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:43

Mie imi place orice fel de branza, cu conditia sa fie facuta de mine In aia cumparata n-am prea mare incredere

adry88 1

20.09.2012, 21:24

ce frumoase sunt

_Alina_ 1

21.09.2012, 09:06

Multumesc Adriana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza