Placinte cu branza si caise

de _Alina_ in Dulciuri, 19 Sep 2012 | 4562 vizualizari

 

La placinte inainte! Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P

 

INGREDIENTE

  • >Pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 500 ml iaurt gras
  • - 1 ou intreg + 3 albusuri
  • - 2 linguri ulei de palmier
  • - 1 lgt sare
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • >Pentru umplutura:
  • - 200 g branza din iaurt
  • - 200 g cas moale (din lapte de vaca)
  • - 1 lingura gris
  • - 3 lgt zahar
  • - 5 caise din compot
  • - 50 g merisor confiat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si caise:

1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).


2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.


>Umplutura


Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.


> Asamblare:


1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.


2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.


3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.


4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.


5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.


7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.







TIPS-URI

1

Un alt mod mai simplu de a forma placintele este sa intindeti aluatul intr-o foaie mare pe care o taiati in patrate egale si continuati cu pasul 4 ;)

2

Puteti pune si caise proaspete...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:43

Mie imi place orice fel de branza, cu conditia sa fie facuta de mine In aia cumparata n-am prea mare incredere

adry88 1

20.09.2012, 21:24

ce frumoase sunt

_Alina_ 1

21.09.2012, 09:06

Multumesc Adriana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie