Placinte cu branza si mac

de Lau in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 2748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura cu branza
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • Umplutura de mac
  • 100 ml lapte
  • 60 g mac
  • scortisoara
  • 2 linguri gem de capsuni
  • Uns
  • 200 g gem de capsuni
  • 1 ou
  • Faramituri
  • 50 g faina
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si mac:

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.

Umplutura de mac:

Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul,scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam.

Umplutura de branza:

Iintr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.

Faramituri:

Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam.

Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale.

Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

16.04.2015, 20:46

Aletta 1

17.04.2015, 18:36

Da,vrem cu toti.arata intr-un mare fel! :*

Lau 1

21.04.2015, 17:13

Multumesc dragilor va servesc cu drag

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza