Placinte cu Pui si Salsa

de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2017 | 4719 vizualizari

 

Această rețetă de plăcinte este foarte simplă și aluatul se poate folosi atât de plăcinte sărate, cât și dulci, umplute cu diverse bunătăți.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 g făină
  • 250 ml apă caldă
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri de oțet
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru

Umplutura

  • 1 piept de pui, tăiat mărunt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml apă
  • 250 g cremă de brânză
  • jumătate de legătură de mărar, tocat
  • un praf de sare

Sos Salsa

  • 2 roșii, tăiate cuburi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță pudră de chili
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu Pui si Salsa:

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.

Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.

Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.

A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.

Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.

Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade C, pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.

 Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa. Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute, adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Pui si Salsa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte sarate