Placinta rulata cu spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2011 | 4856 vizualizari

 

Un aperitiv complex dar usor de realizat!
Imaginea finala nu e prea reusita, s-a mancat asa de repede incat nu am reusit sa pozez placinta finalizata!!! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • spanac 500 gr
  • ceapa 100 gr
  • ciuperci 200 gr
  • oua 2 bucati
  • unt sau margarina pentru uns foile cca 50 gr.
  • sare
  • piper
  • branza 100 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu spanac:

Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Spanacul se strecoara, se toaca marunt, si se adauga la ceapa calita. Se mai calesc impreuna cca. 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa cca 5 minute. Amestecul se pune la racit, apoi se adauga un ou, branza rasa si se potriveste gustul de sare si piper. Foile de placinta se ung cu margarina sau unt, cate trei, se pune umplutura de spanac se ruleaza si se aseaza in tava. Se ung cu ou batut si se pun la cuptorul, incins in prealabil cca. 20 de minute.

Rulada se poate servi calda sau rece, acompaniata de smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive in foietaj