Am încercat această rețetă de plăcinte, propusă de bucatarie_marocana și nu am regretat. Sunt perfecte pentru gustare sau pachețel. Am adaptat-o puțin, în sensul că am folosit Gouda în loc de cașcaval și am renunțat la cașcavalul de deasupra și pătrunjel.
Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
Din ingredientele pentru aluat se formează un aluat care se frământă pe o planșetă presărată cu făină. Se lasă la odihnit 5 minute.
Cu mâinile unse cu ulei de rup bucăți din aluat și se formează discuri care se umplu cu câte o lingură de umplutură și puțin cașcaval. Se împăturește aluatul, aducând marginile spre interior.
Se coc în cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.
Sunt minunate calde și reci.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro