Placinte moldovenesti "Poale´n brau"

de anisoara in Piine, 30 Dec 2009 | 58495 vizualizari

 

"Bucatarasii fac in aceasta seara petrecere online in pijamale . Cu muzica, voie buna si premii surpriza ... Ne vedem aici."



Pentru petrecerea de asta seara eu am preparat o multime de placinte moldovenesti si din tot sufletul va servesc!
Nu uitati sa va luati servetele de masa, ca sa va stergeti pe gura, pentru ca o sa le inghititi fara sa le rumegati, deoarece le-am facut cu brinza de vaci amestecata cu brinza de oi. Si sper, ca gazda acestei petreceri, Bucataras o sa va serveasca cu cite un pahar de vin rosu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 0.5 pahar (200gr) de ulei fara miros ( pt aluat)
  • 2 oua
  • Sare
  • Apa Calduta 300-350ml
  • ulei pt uns masa si aluatul
  • Unt topit 100g

        Umplutura

  • 1 kg de brinza de vaci
  • 200 gr brinza de oi
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte moldovenesti "Poale´n brau":

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le amestecam bine, dupa aceea adaugam apa calduta si iar amestecam. In faina cernuta se toarna putin cite putin apa calduta si se framinta pina obtinem un aluat neted , elastic si moale la pipait . Framantam vreo 10-15 minute. Este foarte important de framintat bine si mult aluatul, ca sa nu aiba bule de aer, pt ca se va rupe in momentul intinderii foii de aluat. Il acoperim cu un prosop de in si lasam aluatul sa se odihneasca- minimum 1 ora.



Peste o ora se taia aluatul in parti egale in bilute – putin mai mari decit marimea unui ou mare.

Turtim fiecare bucatica de aluat cu mana si le ungem fiecare in parte cu putin ulei. Le imprastiem pe masa de lucru si din nou le lasam sa se odihneasca – cam 15 minute.



Pe masa curata turnam putin ulei si o ungem cu mina. Intindem cu sucitorul 2 foi de placinta de o marime normala. Aici sunt 2 metode de intindere a aluatului pana la o foaie foarte subrtire, ca foaia de tigara, dar eu in mod special le-am intins cu mana fiecare foaie de aluat in parte, pt ca este o metoda mai usoara pentru incepatori. Alta metoda este intinderea aluatului pe mainile unse cu ulei, dar lasam pt alta reteta aceasta metoda.



Urmariti dupa foto de jos. Dupa ce s-a intins o foaie de aluat , o stropim cu unt .

Procedam la fel cu a doua , o suprapunem peste cealalata foaie intinsa si stropita, repartizam implutura pe aproape toata suprafata si incepem sa apucam cite un capat de aluatul intins pe cerc si sa-l lipim la centru, unul linga altul . Aceasta metoda de lipire a aluatului se mai cheama in popor Placinta POALE´N BRAU. Dar dupa aceasta metoda se prapara placinte din aluaturi preparate dupa diferite retete. Incetul cu incetul voi expune si aceste retete.

Se unge cu ou batut suprafata placintei si o punem pe o tava unsa su cu putin ulei .


Se coace intr-un cuptor incins bine la temperatura de 180 grade - 10-14 minute. Urmariti , va rog mult cuptorul dvs., pt. ca fiecare cuptor este individual.


Tot aceeasi placinta se poate praji intr-o tigaie mare cu ulei mult, pe o parte si alta. Eu le prefer la cuptor, pentru ca in timp ce se coc eu prepar celelalte placinte.


Dupa ce sunt scoase din cuptor ele sunt crocante si putin uscate la suprafata. Pot fi mincate asa sau unse cu putin unt, puse una peste alta invelite cu un prosop si lasate sa se inmoie. Sunt la fel gustoase. La fel , se pot incalzi a 2 zi si mincate din nou cu aceiasi pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte moldovenesti "Poale´n brau"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

29.05.2013, 19:20

Eu am vrut doar sa precizez ca si in wiki apar ca fiind moldovenesti...nimic mai mult

monik80 1

21.03.2015, 12:36

Catalinaflorea 1

02.04.2015, 12:52

asa arata placintele poale in brau https://www.google.it/search?q=poale+in+brau&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FhEdVc_GFYHeUKSHgKgI&ved=0CAYQ_AUoAQ )...cele pe care le-ai preparat sunt ardelenesti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'