Placinte pe lespede

de LUK in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2011 | 10342 vizualizari

 

Placinta pe lespede este o placinta traditionala facuta din mosi stramosi in zona mea,Bucerdea Vinoasa si la fel o facea si bunicul meu in Apuseni..cum in satul meu natal inca se mai pastreaza traditiile nu putea sa dispara nici aceasta reteta.Va poftesc cu drag pe toti in 21.08. la sarbatoarea satului "Cununa graului" unde puteti savura aceste placinte alaturi de un pahar cu vin..ca nu degeaba e Bucerdea..VInoasa!

 

INGREDIENTE

  • 150gr zahar
  • 200ml lapte caldut
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie rasa pe razatoarea mica
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • aproximativ 2kg de faina
  • 150-200ml apa
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pt umplutura:
  • 1-1.5kg cas sau branza telemea mai nesarata
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • 2-3 oua
  • optional :marar verde
  • ulei pt uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte pe lespede:

Preparare placinte pe lespede


Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte amestecate cu o lingurita de zahar si lasam la crescut 5-10min.


Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema,adaugam coaja rasa de lamaie,drojdia,apa siomogenizam.Adaugam faina,treptat si framantam sa se incorporeze complet.Daca vi se pare aluatul prea moale mai puneti faina cat sa obtineti un aluat elastic.Pudram coca cu faina si lasam la dospit 1-2 ore la loc caldut,ferit de curent,acoperit cu un prosop gros.


Umplutura:maruntim casul/telemeaua si l amestecam cu zaharul vanilat si ouale.


Placintele se modeleaza usor.Luam cate o bila din aluat,intindem pe masa data cu faina.Ungem cu branza,impaturam pe laterala apoi capetele de sus/jos,intindem iarasi cu sucitorul.


Punem lespedea la incalzit,o ungem cu ulei si apoi punem placinta la copt.Se rumeneste repede,cam intr-un minut doua,apoi se intoarce pe cealalta parte,se unge partea prajita cu ulei iar dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie..


Placintele pe lespede se mananca cu pofta! :)


 

TIPS-URI

1

se poate folosi si o tigaie non aderenta in locul lespedei

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte pe lespede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Kori 1

26.09.2011, 08:47

foarte bune,

mamaieelena 1

26.09.2011, 22:54

bune,bune

LUK 1

27.09.2011, 14:21

multumesc Kori,Mamaie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza turceasca cu carne tocata

ieri la 21:56

Tofu cu carne tocata si sos

ieri la 20:39

Tarta cu spanac si cartofi

de Lau 9

ieri la 18:38

Fasole, banalitate cu gust

ieri la 17:09

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si ciuperci