Placintele cu mere si ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 3 Sep 2010 | 2042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 420 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita cardamom macinat
  • 150 gr unt rece, taiat cubulete
  • 2 oua, batute
  • Pentru umplutura
  • 500 gr mere, curatate si taiate cubulete
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 2 linguri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 80 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucatele
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu mere si ciocolata:

Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime.


Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul cubulete si amesteca pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga ouale batute si amesteca pana obtii un aluat omogen. Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.


Pentru umplutura, amesteca cubuletele de mere cu puddingul de caramel, zaharul vanilat bourbon si scortiosara macinata. Intinde ¾ din aluat si taie din acesta 18 cercuri de 8-9 cm diametru.Aseaza cate un cerc in fiecare loc din tava pregatita.Imparte merele in fiecare placinta iar deasupra aseaza cate un cubulet de ciocolata.Acopera fiecare placinta umpluta cu un grilaj facut din aluatul ramas. Da placintele la copt 25-30 minute pana cand s-au rumenit usor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

onuta 1

03.09.2010, 22:49

yammy.

Corinuta 1

04.09.2010, 19:27

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:01

ohhh ce bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu mar si stafide