Placintele cu piept de pui si ciuperci

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2017 | 2259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 200 g piept de pui
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei rosu
  • 1 ou
  • 1 fir ceapa verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 20 g susan
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu piept de pui si ciuperci:

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in mijlocul fainii si adaugi maiaua, ouale (pastrezi un galbenus ptr. uns), laptele si sarea. Incepi sa framanti, iar cand aluatul se desprinde pe de mana, adaugi untul moale si mai framanti pentru 10 minute, apoi il lasi la dospit pentru o ora, la loc cald.


Intre timp, prepari umplutura. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul si un ou.


Intinzi o foaie de aluat si tai patrate. La fiecare patrat, decupezi un chenar. Ungi toata suprafata cu galbenusul de ou, batut cu putin lapte si pui in mijloc o lingura de umplutura.

Aduci toate cele patru colturi ale chenarului in mijlocul patratului si le strangi putin ca sa se lipeasca unele de altele si sa nu se dezlipeasca la copt.


Pui placintelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu galbenus si presari susan peste ele. Introduci tava in cuptorul bine incalzit, la 180 de grade C si o lasi pana se rumenesc placintelele.


Se servesc atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

oanapl 1

23.02.2017, 16:47

Sunt delicioase si numai bune de luat la pachet la scoala sau la serviciu.

miki_a 1

26.02.2017, 12:31

Delicioase!

oanapl 1

26.02.2017, 13:19

Asa este! Trebuie incercate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti la cuptor, cu pui, sunca si cascaval