Placintele de cartofi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2009 | 6963 vizualizari

 

O garnitura foarte rapid si deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • cimbru
  • 2 linguri cu cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, apoi se taie rondele foarte subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aranjeaza placintelele de cartofi, suprapunand cate 5 feliute de cartofi, ca si tiglele, dand forma rotunda.


Uleiul se incinge, apoi se pune usturoiul taiat marunt si se caleste 30 de secunde, pana devine putin auriu. Se lasa putin la racorit, apoi se ung cartofii cu ajutorul unei pensule.


Se condimenteaza dupa gust si se prsara deasupra cascavalul ras. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 de minute, pana incep sa devina aurii.


Noi i-am mancat cu snitelele crocantoase a la Miha :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Oana 1

11.01.2010, 00:58

Bucataras Monica 1

16.04.2013, 14:00

arata bestiali cartofii tai

marianascarlat 1

16.04.2013, 17:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai la punga