Platica cu fasole verde

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2016 | 2343 vizualizari

 

 De mult timp nu am mai mancat  ABRAMIS BRAMA, mai pe inteles - platica. Declar cu mana pe inima ca are cea mai dulce si savuroasa carne dintre pestii de apa dulce. Cu aceasata ocazie o urc in topul preferintelor mele. Platica noastra este sora buna, inrudita cu celebra dorada.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg platica [ o jumatate ]
  • 2 linguri mix grecesc pentru peste[roznmarin,oregano ,piper alb , fulgi chili]
  • 2 linguri ulei masline aromatizat cu flori de oregano
  • 1 lingura fulgi de usturoi
  • sare
  • ulei [ cu pulverizare ]
  • 500 gr fasole verde [ congelata ]
  • 300 gr rosii cherry cu busuioc , usturoi si ardei iute [ conserva proprie ]
  • 2 linguri ulei masline
  • frunze praz, ardei rosu

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu fasole verde:

  1. Se spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit.
  2. Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi .
  3. Cu acest amestec se maseaza pestele si se lasa sa stea la rece macar o ora.
  4. Asezati platica intr-o tava. Pulverizati cu ulei pe ambele parti .
  5. Se da tava la cuptorul incalzit  aproximativ 30 minute pana platica incepe sa se rumeneasca. Timpul de coacere depinde de cuptor .
  6. Intre timp se soteaza usor fasolea verde, sare si ulei de masline. Se amesteca cu rosiile cherry .
  7. La sfarsit se pune fasolea verde langa peste in tava si se mai da la cuptor 5 minute. Pentru aspect se mai pulverizeaza usor ulei.
  8. Serviti platica cu fasole verde decorata cu verdeturi. Eu am avut la indemana praz verde. Pentru culoare am presarat cubulete de ardei rosu.
  9. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Platica are oase multe si subtirele. Daca este mai mica si o prajiti increstati oblic mai puternic. Oasele mici se vor praji si se vor putea consuma ca atare.

2

Eu am desfacut usor platica si se scote sirea spinarii cu oasele aferente dintr-o singura miscare.

3

Carnea de paltica este cu un gust fin, usor dulce si potrivit de suculenta. Eu o consider o delicatesa. In topul preferintelor o situez peste salau, pastrav, stiuca care au o carne mai densa si mai uscata.

4

Pestii de apa dulce sunt deliciosi pescuiti in ape curgatoare in anotimpul rece.

5

In acest sezon poti avea surprize, de obicei oferta vine si cu icre incluse :D

6

Uleiul aromatizat cu oregano l-am obtinut prin infuzarea florilor de oregano [din cultura proprie] cu ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:07

Motan

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:07

Licurici am observat ca si eu prepar din cein ce mai des

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:07

Lau , asa este !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rechin cu sos la cuptor