Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta

de Corinuta in Peste, 29 Aug 2010 | 7827 vizualizari

 

Aceasta mancare a fost facuta de Cristi, deci n-am nici un merit decat ca....... am pozat.....a, da, si am facut sosul:)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucati de platica
  • 2-3 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 5 linguri de smantana
  • 300 g faina de malai
  • sare, piper macinat
  • cateva felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta:

Se curata pestele si se spala, se cresteaza pe ambele parti cu un cutit ascutit, apoi se condimenteaza cu sare si piper.


Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca bine cu un praf de sare si uleiul de masline pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. Se da la frigider.


Se pun la fiert 1 litru de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga faina de malai in ploaie invartind cu telul. Se fierbe cca. 5 minute, apoi se ia de pe foc.


Se pune uleiul la incins in tigaie. Intr-o farfurie se pune faina. Se da pestele prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana e rumenit. Se scoate pe un servet de hartie.


Se orneaza cu felii de lamaie si se serveste.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

lilik 1

04.09.2010, 23:05

bun bun

Corinuta 1

06.09.2010, 19:24

Fetele, va poooop! Multumesc!

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
File pangasius la cuptor