Pleurotus cu legume si mini paste

de Ela68 in Paste, 17 Dec 2015 | 1271 vizualizari

 

Acest preparat ar fi trebuit sa fie unul simplu, doar ciuperci la cuptor stropite cu lamaie, ulei de masline, oregano si sare. Mi s-a parut modest, asa ca m-am hotarat sa adaug si cateva legume. Parca tot lipsea ceva, am zis sa  fierb si-o mana de paste. In final, am avut o singura parere de rau : a fost prea putin, din ingredientele de mai jos rezulta doua portii medii si atat. Bun, da` putin :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1/2 telina, marime medie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 g paste alfabet ( sau orice paste mini )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g cas afumat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu legume si mini paste:

1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent.

2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci, stropim cu zeama de lamaie si uleiul, adaugam sarea, piperul, condimentele si punem vasul acoperit in cuptor la 180 grade C.

3. Fierbem pastele cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet si le lasam apoi la scurs intr-o sita.

4. Cand ciupercile si zarzavatul sunt facute ( cam in 25 minute), adaugam pastele fierte, usturoiul dat prin presa, iar deasupra casul taiat felii. In cazul in care se lasa multa zeama de la ciuperci, mai puteti elimina din ea.

5. Introducem in cuptor fara capac si lasam pana se topeste casul.

6. Se servesc imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu legume si mini paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

18.12.2015, 08:36

Trebuie să fie buna combinația!

Gicuta69 1

18.12.2015, 10:05

mihaelar63 1

21.12.2015, 12:58

Place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ravioli con funghi e prosciutto di pollo