TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI

de adasev12 in Paste, 26 Feb 2011 | 5659 vizualizari

 

am primit niste ciupercute ieri si trebuia sa fac neaparat ceva cu ele...si fiindca ador pastele cu ciuperci, m-am gandit sa le fac asa...nu stiu exact cum se numesc aceste ciupercute...aici le zice piopini....am facut o poza cu ele, cine stie cum se numesc la noi rog sa-mi zica si mie.... reteta se face aici in Italia, dar eu am mai adaugat cateva ingrediente la ea., mai pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci ( de care sunt)  proaspete
  • 300 g paste tagliatelle ( astea merg cu ciuperci) proaspete
  • 2 buc carciofi proaspeti( cred ca la noi  i se spune asparagus...nu sunt sigura...)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • oregano, sare , piper, patrunjel verde
  • 1 lg suc de  ardei iuti
  • 2 lg smantana de gatit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI:

ciupercile se curata putin de surplusul de cozi si eventual de pamant, daca au...nu le spalati si sub nici o forma nu le lasati sa stea in apa.

carciofi se curata ...offf...asta e un intreg proces ....si neplacut, fiindca te faci pe maini neagra,...daca aveti gata curatate e f bine, dar ma indoiesc...doar sub forma de conserva se gasesc gata curatate....am sa revin si cu procesul de curatare a lor......deci, se curata bine si se dau imediat cu zeama de lamaie, atfel se innegresc pe loc.

intr-o cratita se pune uleiul la incins, se taie marunt usturoiul si se pune in ulei, impreuna cu carciofii feliati...se lasa cam 5 minute la prajit dar la foc mic, apoi se adauga ciupercile taiate nu foarte marunt, se potriveste de sare , se adauga putin oregano si se lasa la fiert la foc potrivit cam 15 minute, cu apa atat cat sa le acopere...pe parcurs se mai adauga cate putina apa, fiindca o sa scada.

intre timp se fierb si pastele in apa cu sare si ulei, dar atentie ca pastele proaspete fierb in max 5 minute...sa le faceti doar spre finalul sosului.

cand sunt fierte ciupercile se adauga si piper, o lg de zeama de ardei iuti si o lg smantana de gatit...daca e prea subtire si va place cu sos mai mult, se face dintr-o lingurita mica rasa de amidon putina ingrosala si se pune peste ( eu am pus ca-mi place sa fie sos mult). se amesteca bine si se opreste apoi focul. se pune si patrunjel verde tocat .

pastele se scurg , se dau sub un jet de apa si se pun in farfurii, apoi deasupra se portioneaza sosul de ciuperci. se mai poate presara patrunjel verde...unii prefera sa serveasca si cu parmigiano...eu la aceste paste nu folosesc.

pofta buna!

 

TIPS-URI

1

aceasta reteta e indicat sa se faca cu hribi...sunt de-a dreptul extraordinari...dar merge si alt fel de ciuperci, in lipsa....

2

atentie: ciupercile nu se spala si nu se lasa in apa sub nici o forma

Daca ti-a placut reteta noastra "TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-0
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-1
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-2
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-3
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-4
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-5
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI-6

COMENTARII (24)

aziz

aziz 1

27.02.2011, 08:35

elena1988

elena1988 1

27.02.2011, 10:43

adasev12

adasev12 1

27.02.2011, 13:17

aziz, elena...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!