Pleurotus cu praz si paste - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 6494 vizualizari

 

cum nu concep sa n-ascult de sfaturile ,, maestrului'' meu -jamie oliver m-am conformat . adica o mancare de ciuperci iese buna cand contine cat mai multe soiuri , deci am adugat si champinion si ciuperci brune .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci [ majoritatea pleurotis + champignon + brune ]
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 gr ulei
  • codite de praz 
  •  400 gr paste fainoase din grau dur  [ am pus pipe  rigate ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu praz si paste - de post:

  1. ciupercile se spala si se scurg, legumele se curata si se spala .
  2. intr-o oala cu apa clocotita si sare se fierb pastele fainoase dupa instructiunile de pe pachet . eu prefer sa le fierb mai putin , sa opresc fierberea si sa le las sa seinfoie inca 5 min in apa fierbinte .scurgeti pastele intr-o sita .
  3. se feliaza ciupercile si inabuse in ulei impreuna cu sarea, usturoi taiat felii si busuioc.
  4. cand ciupercile sunt ,, facute '' se adauga prazul si kapia taiate rondele , se mai prajesc 2-3 min .
  5. puneti piper ,zeama lamaie  si sare daca mai este necesar.
  6. serviti pastele cu ciuperci pe deasupra , calde .
 

TIPS-URI

1

pastele sunt delicioase de preferinta cu busuioc verde , dar este iarna ...

2

la fiertul pastelor , pentru a nu se prinde de fundul oalei sau intre ele puneti in apa o lingura de ulei .

3

foarte de folos la fierberea pastelor si a cartofilor imi este oala speciala cu gauri in capac , e practica nu mai ai nevoie si de sita pentru a scurge de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu praz si paste - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

rivka 1

25.02.2010, 12:28

bunica cand vine primavara???? ar fii cazul ca nu mai pot

mihaela...trebuie sa fie foarte gustos chiar ieri ma gandeam la tine ce mai faci /gatesti ca nu te-am mai vazut zilnic aici.

gospodinadecriza 1

25.02.2010, 12:42

Super reteta!
Rivka, sa te uti in calendar, din cate stiu, venirea oficiala a premaverii e la 1 martie!

nadina73 1

25.02.2010, 16:16

cred ca este o retat grozav de buna ,mai ales ca noi mancat tot ce e cu cipouerci,cel putin eu personal cand e vorba de ciuperci..............las oricefelicitari .Am sa o incerc mai ales ca e retat de post,super bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu gem de capsuni

de oanapl 5

Linzer cu gem de...

ieri la 23:09

Tarta cu somon, broccoli si spanac

de oanapl 5

Tarta cu somon,...

ieri la 22:57

Placinta crocodil (cu mere)

de oanapl 5

Placinta crocodil...

ieri la 22:51

Humus cu ardei copt

de mena29 4

Humus cu ardei copt

ieri la 21:09