Pleurotus cu praz si paste - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 6641 vizualizari

 

cum nu concep sa n-ascult de sfaturile ,, maestrului'' meu -jamie oliver m-am conformat . adica o mancare de ciuperci iese buna cand contine cat mai multe soiuri , deci am adugat si champinion si ciuperci brune .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci [ majoritatea pleurotis + champignon + brune ]
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 gr ulei
  • codite de praz 
  •  400 gr paste fainoase din grau dur  [ am pus pipe  rigate ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu praz si paste - de post:


  1. ciupercile se spala si se scurg, legumele se curata si se spala .

  2. intr-o oala cu apa clocotita si sare se fierb pastele fainoase dupa instructiunile de pe pachet . eu prefer sa le fierb mai putin , sa opresc fierberea si sa le las sa seinfoie inca 5 min in apa fierbinte .scurgeti pastele intr-o sita .

  3. se feliaza ciupercile si inabuse in ulei impreuna cu sarea, usturoi taiat felii si busuioc.

  4. cand ciupercile sunt ,, facute '' se adauga prazul si kapia taiate rondele , se mai prajesc 2-3 min .

  5. puneti piper ,zeama lamaie si sare daca mai este necesar.

  6. serviti pastele cu ciuperci pe deasupra , calde .

 

TIPS-URI

1

pastele sunt delicioase de preferinta cu busuioc verde , dar este iarna ...

2

la fiertul pastelor , pentru a nu se prinde de fundul oalei sau intre ele puneti in apa o lingura de ulei .

3

foarte de folos la fierberea pastelor si a cartofilor imi este oala speciala cu gauri in capac , e practica nu mai ai nevoie si de sita pentru a scurge de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu praz si paste - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

rivka 1

25.02.2010, 12:28

bunica cand vine primavara???? ar fii cazul ca nu mai pot

mihaela...trebuie sa fie foarte gustos chiar ieri ma gandeam la tine ce mai faci /gatesti ca nu te-am mai vazut zilnic aici.

gospodinadecriza 1

25.02.2010, 12:42

Super reteta!
Rivka, sa te uti in calendar, din cate stiu, venirea oficiala a premaverii e la 1 martie!

nadina73 1

25.02.2010, 16:16

cred ca este o retat grozav de buna ,mai ales ca noi mancat tot ce e cu cipouerci,cel putin eu personal cand e vorba de ciuperci..............las oricefelicitari .Am sa o incerc mai ales ca e retat de post,super bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu ciuperci