Pleurotus cu praz si paste - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 9016 vizualizari

 

cum nu concep sa n-ascult de sfaturile ,, maestrului'' meu -jamie oliver m-am conformat . adica o mancare de ciuperci iese buna cand contine cat mai multe soiuri , deci am adugat si champinion si ciuperci brune .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci [ majoritatea pleurotis + champignon + brune ]
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 gr ulei
  • codite de praz 
  •  400 gr paste fainoase din grau dur  [ am pus pipe  rigate ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu praz si paste - de post:

  1. ciupercile se spala si se scurg, legumele se curata si se spala .
  2. intr-o oala cu apa clocotita si sare se fierb pastele fainoase dupa instructiunile de pe pachet . eu prefer sa le fierb mai putin , sa opresc fierberea si sa le las sa seinfoie inca 5 min in apa fierbinte .scurgeti pastele intr-o sita .
  3. se feliaza ciupercile si inabuse in ulei impreuna cu sarea, usturoi taiat felii si busuioc.
  4. cand ciupercile sunt ,, facute '' se adauga prazul si kapia taiate rondele , se mai prajesc 2-3 min .
  5. puneti piper ,zeama lamaie  si sare daca mai este necesar.
  6. serviti pastele cu ciuperci pe deasupra , calde .

TIPS-URI

1

pastele sunt delicioase de preferinta cu busuioc verde , dar este iarna ...

2

la fiertul pastelor , pentru a nu se prinde de fundul oalei sau intre ele puneti in apa o lingura de ulei .

3

foarte de folos la fierberea pastelor si a cartofilor imi este oala speciala cu gauri in capac , e practica nu mai ai nevoie si de sita pentru a scurge de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu praz si paste - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

rivka 1

25.02.2010, 12:28

bunica cand vine primavara???? ar fii cazul ca nu mai pot

mihaela...trebuie sa fie foarte gustos chiar ieri ma gandeam la tine ce mai faci /gatesti ca nu te-am mai vazut zilnic aici.

gospodinadecriza 1

25.02.2010, 12:42

Super reteta!
Rivka, sa te uti in calendar, din cate stiu, venirea oficiala a premaverii e la 1 martie!

nadina73 1

25.02.2010, 16:16

cred ca este o retat grozav de buna ,mai ales ca noi mancat tot ce e cu cipouerci,cel putin eu personal cand e vorba de ciuperci..............las oricefelicitari .Am sa o incerc mai ales ca e retat de post,super bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci