Sarmalute in foi de stevie

de Julie in Mancaruri de post, 10 Mai 2010 | 3747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g granule de soia
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov mai mare
  • o ceasca orez
  • marar
  • patrunjel
  • condimente
  • un ou
  • bulion
  • 2 cani cu bors
  • frunze de stevie-  in jur de 40

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc

in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.


Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de

pe pachet.


Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa

clocotita apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde.

Se lasa sa se scurga.


Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion,sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).Se amesteca bine.


Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.

Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari, mai...dupa cum ne-a fost frunza :)



Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.

Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.


Se servesc cu smantana din belsug!

 

TIPS-URI

1

Daca vrem sa fie de post nu mai adaugam oul si nu mai servim cu smantana :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

11.05.2010, 00:15

sincer ti-as da nota 20 sant grozav am salvat-o si am pus si 5 furci,pacat ca nu pot sa pun mai multe,felicitari

lia maria 1

11.05.2010, 09:39

Nadina, are dreptate, meriti nota maximaam salvat si eu reteta5 furculite

madi_marin 1

11.05.2010, 09:44

arata super....si cred ca sunt foarte gustoase.... nici eu nu am facut niciodata in frunze de stevie, dar sunt pe lista....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci