Poale-n brau

de nico15 in Prajituri, 10 Feb 2013 | 1654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 8 oua
  • 50 g de drojdie de bere
  • Branza
  • 2 oua (pentru uns pe deasupra)
  • 250 g de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Se va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia, se pune 1-2 linguri de faina si un praf de sare. Acestea se pun intr-un castronas se acopera si se lasa la un loc caldut cat sa se activeze drojdia, lasam cel putin jumatate de ora in asteptare.


Intre timp dam branza pe razatoarea mare. Si vom topi un pachet de unt. Dupa ce a crescut suficient maiaua, vom face o gropita in faina, punem maiaua si incepem sa amestecam, adaugam treptat laptele, ouale. Dupa ce s-au amestecat aceste ingrediente adaugam si untul topit si amestecam bine, dupa care aluatul rezultat se va lasa iarasi la relax pentru a creste(minim 30 de minute). Cu cat sta mai mult cu atat va creste mai mult.


Dupa ce a devenit un aluat pufos, se va intinde pe masa de lucru care a fost tapetata cu faina si vom adauga branza, se inchid placintelele si se vor unde cu galbenus de ou, se dau la cuptor 35-40 de minute. Se presara zahar pudra deasupra. Daca doriti puteti sa le umpleti si cu branza dulce sau ciocolata, dupa pofta inimii dumneavoastra. Dureaza mai mult deoarece lasam in asteptare la crescut.


Pofta Buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

10.02.2013, 14:59

nico15 1

10.02.2013, 16:04

hahaha tare comentariul lui bunica, hahahaha, multumesc mult.

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:39

un deliciu, am facut si eu de curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Piersici