Poale-n brau

de nico15 in Prajituri, 10 Feb 2013 | 1475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 8 oua
  • 50 g de drojdie de bere
  • Branza
  • 2 oua (pentru uns pe deasupra)
  • 250 g de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Se va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia,  se pune 1-2 linguri de faina si un praf de sare. Acestea se pun intr-un castronas se acopera si se lasa la un loc caldut cat sa se activeze drojdia, lasam cel putin  jumatate de ora in asteptare.

Intre timp dam branza pe razatoarea mare. Si vom topi un pachet de unt. Dupa ce a crescut suficient maiaua, vom face o gropita in faina, punem maiaua si incepem sa amestecam, adaugam treptat laptele, ouale. Dupa ce s-au amestecat aceste ingrediente adaugam si untul topit si amestecam bine, dupa care aluatul rezultat se va lasa iarasi la relax pentru a creste(minim 30 de minute). Cu cat sta mai mult cu atat va creste mai mult.

Dupa ce a devenit un aluat pufos, se va intinde pe masa de lucru care a fost tapetata cu faina si vom adauga branza, se inchid placintelele si se vor unde cu galbenus de ou, se dau la cuptor 35-40 de minute. Se presara zahar pudra deasupra. Daca doriti puteti sa le umpleti si cu branza dulce sau ciocolata, dupa pofta inimii dumneavoastra. Dureaza mai mult deoarece lasam in asteptare la crescut.

Pofta Buna.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Poale-n brau-0
Poale-n brau-1
Poale-n brau-2
Poale-n brau-3
Poale-n brau-4
Poale-n brau-5
Poale-n brau-6
Poale-n brau-7
Poale-n brau-8

COMENTARII (10)

Lau

Lau 1

10.02.2013, 14:59

nico15

nico15 1

10.02.2013, 16:04

hahaha tare comentariul lui bunica, hahahaha, multumesc mult.

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:39

un deliciu, am facut si eu de curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!