Pachetele cu branza si stafide

de baby_ktalyna in Prajituri, 18 Oct 2013 | 2487 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Diaconta si am schimbat-o putin dupa placul meu

 

INGREDIENTE

  • coaja de lamaie
  • 550-600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 250 gr quark sau branza dulce
  • 250  gr mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza si stafide:

Am pregatit o maia din 3 linguri de lapte caldut, 2 de zahar si pliculetul de drojdie. Faina se cerne, separat se bat cele 3 oua cu cele 100 gr de zahar, apoi adaugam pe rand peste faina: maiaua, restul de lapte cald, coaja de lamaie, esenta, ouale batute si untul moale. Se lasa la dospit la loc caldut aprox. o ora.


Amestecam branza sau quark-ul cu cele 250 gr crema mascarpone, adaugam zaharul, zaharul vanilat, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie.


Intindem aluatul in foaie nu prea subtire, taiem patratele care le umplem cu compozitia de branza si le lipim in parti iar partea de sus o lasam ne-lipita,se pun in tava unsa si tapetata de jur-imprejur. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute inainte cu 5-10 min sa fie gata se unge cu oul iar cand este gata se pudreaza cu zaharul prudra .


Dupa cum se vede eu nu am mai asteptat sa se raceasca si am taiat-o calda...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

19.10.2013, 13:43

Rocsi 1

19.10.2013, 22:10

Foarte bune

laura_n 1

20.10.2013, 14:12

ce frumos a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu ciocolata