Pachetele cu branza si stafide

de baby_ktalyna in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4256 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Diaconta si am schimbat-o putin dupa placul meu

 

INGREDIENTE

  • coaja de lamaie
  • 550-600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 250 gr quark sau branza dulce
  • 250  gr mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza si stafide:

Am pregatit o maia din 3 linguri de lapte caldut, 2 de zahar si pliculetul de drojdie. Faina se cerne, separat se bat cele 3 oua cu cele 100 gr de zahar, apoi adaugam pe rand peste faina: maiaua, restul de lapte cald, coaja de lamaie, esenta, ouale batute si untul moale. Se lasa la dospit la loc caldut aprox. o ora.

Amestecam branza sau quark-ul cu cele 250 gr crema mascarpone, adaugam zaharul, zaharul vanilat, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul in foaie nu prea subtire, taiem patratele care le umplem cu compozitia de branza si le lipim in parti iar partea de sus o lasam ne-lipita,se pun in tava unsa si tapetata de jur-imprejur. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute inainte cu 5-10 min sa fie gata se unge cu oul iar cand este gata se pudreaza cu zaharul prudra .

Dupa cum se vede eu nu am mai asteptat sa se raceasca si am taiat-o calda...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de portocale