Poale-n brau

de simona72 in Prajituri, 14 Noi 2013 | 28514 vizualizari

 

Ardeleanca fiind, ami aduc aminte de vremea copilariei...cand mergeam la neamuri undeva in Moldova...ce ma face sa zambesc cand imi aduc aminte de aceste placinte???Aveam vreo 14-15 ani si matusa mea m-a trimis la piata sa cumpar branza pt placinte. La noi in Ardeal la branza dulce de vaca facuta de tarani ii spune zamachisa. Deci, ma duc la piata sa cumpar aceasta branza pe care eu am cerut-o asa cum stiam eu ca-i zice...va dati seama ca nimeni nu ma inteles, m-am facut de rusine (sau cel putin asa m-am simtit eu)...zambesc de fiecare data cand imi aduc aminte:)

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 2-3 linguri pline de smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 700 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata sfaramitata
  • pt umplut:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • pt decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluatul l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pt framantare si dospire aluat, iar intre timp am pregatit umplutura. Branza am sfaramat-o cu furculita, am adaugat zahar(voi puteti sa puneti si mai mult, depinde doar de gust), vanilie, ouale si smantana si am amestecat bine ingredientele.

Tavile le-am pregatit cu hartie de copt. Dupa ce aluatul a crescut suficient, l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata, l-am impartit in doua, iar cu sucitorul am intins bine prima foaie intr-un dreptunghi. Am trasat cu cutitul patrate, am luat fiecare patrat in parte, l-am mai intins putin cu sucitorul, am pus in mijloc 2 lingurite pline de branza si am adunat marginile in mijloc. Aveti grija sa strangeti putin colturile sa nu iasa din umplutura.

Le asezati in tavi, mie mi-au iesit 2 tavi pline, le mai lasati sa creasca inca 15-20 minute in cuptor la 60 grade si le coaceti la 170-180 grade pt 20-25 minute, pana sunt rumene deasupra. Le lasati sa se raceasca si le pudrati deasupra cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

in compozitia de branza se pot adauga stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lia_ 1

16.11.2013, 05:29

tu faci ce stii. gatesti cu gust

mihaelar63 1

20.11.2013, 00:55

Bune poalele in brau Prietena mea ce-i moldoveanca le face super , asa ca eu nu mai trebuie sa prepar

Giana 1

09.05.2014, 16:45

Ce bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice