Pogacele

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2012 | 10087 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul lui Laura Laurentiu.A iesit ceva deosebit,merita sa incercati si voi reteta, sigur o sa o repetati.

 

INGREDIENTE

  • 550g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc(rece nu topita)
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

PASTA DE JUMARI

  • 250 g jumari 
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

Jumarile se dau prin masina de carne cu ciurul mijlociu.Se amesteca cu sare si piper dupa gust.Eu le-am macinat cu robotul de bucatarie si a fost foarte bine dar erau scoase atunci din congelator.

Se face maiaua intr-o cana din zahar,drojdie,2 linguri de faina si putin lapte caldut.Se lasa la dospit 10 minute.

Intr-un lighean se freaca untura cu faina pana capata un aspect nisipos.Se face un loc in mijloc in care se toarna maiaua si se adauga putin cate putin din laptele caldut in care am batut oul intreg.Se pune si lingurita de sare.Se framanta pana obtinem un aluat neted ceva mai consistent decat aluatul de cozonac.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se lucreaza pe o pelicula fina de ulei.Aluatul se intinde dreptunghiular cu o grosime de 8 mm.

Pasta de jumari se poate pune in prima tura,se impacheteaza si se da la rece 30 minute.Eu am impartit pasta in doua parti si am impachetat de doua ori cu pasta de jumari si o data fara nimic.

Se intinde pe foaie o jumatate de portie de jumari si se impacheteaza.Se aduc marginile foii spre interior,apoi se pliaza in doua pe linia de imbinare.Apoi se indoaie in doua.Eu am pus aluatul pe o farfurie si l-am pus in congelator 20 minute.Am repetat inca de doua ori procedeul doar ca a treia oara nu am mai pus pasta de jumari.Se da si a treia oara la congelator si dupa 20 minute se scoate,se intinde o foaie de 5-7 mm si se taie cu grija cerculete cu un pahar.

Resturile de aluat ramase le-am intins din nou cu sucitorul si am facut saleuri delicioase.

Pogacelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit inca 30 minute.

Se ung cu galbenus,se presara cu chimen si se dau la cuptor 15-20 minute pana se rumenesc frumos.

Trebuie sa aveti grija sa nu ungeti marginile pogacelelor ca nu mai cresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

04.01.2012, 13:51

imi plac tare mult...............dar nu am jumari

nadiuta123 1

03.02.2012, 16:27

bun bun bun aduceti porcu eu fac jumari

mena29 1

18.08.2015, 21:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza