Pogacele cu jumari

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 8902 vizualizari

 

Reteta Laurei Laurentiu....cu care m-am inscris la concursul organizat pe blogul dansei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 lg untura rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lg zahar
  • 1 lg sare
  • Pentru pasta de jumari
  • 250g jumari+2 lg untura tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen


-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul


-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc


-dupa ce s-au racit se baga in robotul de bucatarie sa se marunteasca ,se amesteca cu 2 lg untura tare ,(se pot trece prin masina de tocat carne.) -dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde pe masa uleiata in foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 8 mm si se unge cu compozitia de jumari


-se executa urmatoarea impaturire:vezi foto=>


-se infoliaza si se da la rece pentru 30 min -se efectueaza aceasta impaturire de inca 2 ori


-se intinde o foaie groasa de 7-8 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar,se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei pana cresc putin,se ung cu ou


-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos cam 20 min





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

19.05.2011, 16:23

ionela2682 1

20.05.2011, 13:54

miremirc

marcela1979 1

21.04.2016, 15:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi cu crema de branza si crenvusti de curcan