pasta de jumeri
aluat:se pun intr-un vas cele 200 ml lapte caldut,100 ml ulei,1 lingurita de zahar ,2 lingurite sare,faina si oul.toate se amesteca si se formeaza un aluat ca de paine.se lasa la dospit 1 ora.
intre timp se face pasta de jumeri.
se iau jumerile se toaca(eu le-am dat prin robot),se adauga sarea si chimenul si se amesteca.
dupa ce aluatul a dospit se intinde ,cand are grosimea cam de 2 cm se intinde pasta de jumeri.
se impatura aluatul in 4 si se intinde(se repeta operatiunea inca de 2 ori),dupa care se da forma.s
e dau cu ou pe deasupra si se pun la cuptor cam pana se rumenesc putin.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro