Pollo Guisado (Pui cubanez)

de Satisfyyourcravings in Pui, 13 Dec 2014 | 2039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 lingurita de cumin
  • sucul de la 1 portocala
  • sucul de la 1/4 lime
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 pahare supa de pui
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri amidon
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo Guisado (Pui cubanez):

Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta.


Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi.


Se scot bucatile de pui din marinata si usuca cu servetele din hartie. Marinata se pastreaza.


Se prajesc bucatile de pui in foarte putin ulei, la foc mare, pana prind o culoare aurie pe toate partie. Se scot pe o farfurie.


Se arunca grasimea ramasa in tigaie, se aseaza tigaia pe foc, se adauga putin ulei de masline si ceapa. Se caleste cateva minute, avand grija sa indepartam cu spatula bucatile de grasime arsa din tigaie. Se adauga marinata si se amesteca. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga puiul inapoi in tigaie, apoi vinul, supa, pasta de rosii, sare si piper.


Se amesteca pentru omogenizare.


Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac etans si se lasa 45 de minute.


Se scoate puiul pe o farfurie.


Se amesteca untul cu amidonul si se adauga in sosul din tigaie. Se amesteca cu telul timp de 3 minute, pana cand sosul se ingroasa.


Se serveste puiul cu sos deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo Guisado (Pui cubanez)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

14.12.2014, 07:40

mirela0911 1

14.12.2014, 11:10

Bun!

Valclaudia 1

18.12.2014, 06:51

ma tenteaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Papricas unguresc de pui cu mamaligută