Pomana porcului

de mirela0911 in Porc, 7 Dec 2017 | 12826 vizualizari

 

Nu am taiat porc, doar de pe lista :)) , dar am primit o bucata frumoasa de carne, niste carnati de casa si ..... bineinteles ca mi s-a facut pofta de o mancare traditionala, de o reteta romaneasca adevarata. Asa ca m-am pus pe gatit!
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • cca. 1 kg carne de porc si macra si cu grasime
  • 2 buc mari de ceapa alba
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare dupa gust
  • carnati de casa
  • branza de burduf
  • muraturi preferate
  • mamaliga
  • buna dispozitie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte. 

Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se adauga apoi restul bucatilor de carne si se lasa sa se caleasca. La un moment dat vor lasa sos si se lasa sa fiarba in sucul propriu. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ceapa peste carne, se adauga si boiaua de ardei, se amesteca bine si se lasa sa fiarba in continuare cu capac. De cate ori este nevoie se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba mai departe. Intre timp se adauga si sare dupa gust si se lasa sa fiarba in sos si cu sarea. Timpul de fierbere dureaza in functie de carne.

Intre timp se pune separat carnatul la prajit si se pregateste si mamaliga.

Cand sunt toate gata facute, se serveste cu mare pofta, dar inainte se bea un tol de tuica :D.

Se serveste alaturi de branza buna de burduf si de muraturile preferate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Durata de gatire poate diferi in functie de carne.

2

Carnea folosita trebuie sa fie si putin grasa pentru a lasa untura in care se va praji.

3

Eu adaug ceapa peste carne pentru ca sosul sa nu fie gretos.

4

In timpul fierberii, se poate adauga si putin vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa marinata