Porc in sos dulce-acrisor

de La Ancuta in Porc, 6 Apr 2011 | 2787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne slaba de porc
  • 1/2 cutie ananas cuburi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cm ghimbir proaspat ras
  • 4 catei de usturoi
  • piper
  • taitei de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in sos dulce-acrisor:

Spalam carnea apoi o taiem cubulete mici.. O punem intrun bol si adaugam amidonul, 1 lingura sos de soia si piper. Amestecam bine.


Intr-un wok incingem putin ulei de masline si adaugam carnea. Lasam sa se prajeasca pe toate partile apoi o scoatem pe o farfurie.

In acelasi ulei adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras si calim putin. Adaugam apoi ardeiul si morcovul taiate ( de preferat sa fie taiate julienne). Eu am folosit tot din congelator si au fost taiate cubulete.


Lasam cateva minute sa se caleasca apoi adaugam bulionul (daca este prea gros il putem subtia cu putina apa) si ananasul taiat cubulete.


Amestecam sosul de soia cu otetul si zaharul si le adaugam in wok. Lasam sa fiarba 5 minute, pana se inmoaie legumele si se leaga sosul. Daca este prea subtire mai putem adauga 1/2 lingurita amidon desfacut in putina apa. La mine nu a mai fost cazul.


Pana fierbe punem o oala cu apa si sare pe foc, in care vom fierbe taiteii. cand incepe sa clocoteasca adaugam taieteii sii i fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.


Adaugam apoi in wok carnea si lasam cateva minute. Stingem focul si adaugam taiteii scursi bine de apa.


Amestecam si servim cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

LUK 1

09.04.2011, 17:50

delicios

La Ancuta 1

10.04.2011, 14:29

Lilik noua ne-a placut mult

La Ancuta 1

10.04.2011, 14:29

Florina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor pe pat de legume