Porc la tava si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Porc, 25 Oct 2014 | 1742 vizualizari

 

Pentru ca vremea de afara s-a racit foarte tare,a fost o buna ocazie sa pornesc cuptorul,si cat am profitat de caldura lui,am si preparat un pranz ...de vreme rece ca sa il numesc asa :)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 felii pulpa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • sos de soia,
  • chimen,
  • paprika afumata,
  • turmenic
  • apa de flori de portocal,
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • Cartofi taiati rondele
  • sare,paprika afumata iute
  • chimen,
  • rozmarin,
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc la tava si cartofi cu rozmarin:

Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de apa,ulei si am dat tava la cuptor la foc mic,pana cand carnea s-a rumenit frumos.


Am curatat cartofii si i-am taiat rondele cu o grosime de aproximativ 1 cm,i-am pus intr-o cratita,am pus peste ei sare,boia iute afumata,chimen macinat si cateva frunze de rozmarin uscat,am turnat putina apa,ulei si am acoperit cratita cu o coala de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa mai apoi,Am lasat cartofii sa stea acoperiti 25-30 minute pana cand s-au inmuiat,apoi am luat deoparte hartia de copt si i-am mai lasat 10 minute pentru a se rumeni deasupra.


Ca si decor pentru preparatul de astazi,am taiat fasii subtiri o bucata de praz,pe care l-am pus intr-o tigaie cu putina sare si l-am stropit cu ulei de trufe.L-am rumenit usor si apoi l-am servit langa friptura si cartofi,acompaniate de o salata de varza alba.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la tava si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

26.10.2014, 10:12

Foarte bun!

Rocsi 1

26.10.2014, 10:53

Tare bun si gustos!

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava