Porc la tava si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Porc, 25 Oct 2014 | 3306 vizualizari

 

Pentru ca vremea de afara s-a racit foarte tare,a fost o buna ocazie sa pornesc cuptorul,si cat am profitat de caldura lui,am si preparat un pranz ...de vreme rece ca sa il numesc asa :)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 felii pulpa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • sos de soia,
  • chimen,
  • paprika afumata,
  • turmenic
  • apa de flori de portocal,
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • Cartofi taiati rondele
  • sare,paprika afumata iute
  • chimen,
  • rozmarin,
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc la tava si cartofi cu rozmarin:

Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de apa,ulei si am dat tava la cuptor la foc mic,pana cand carnea s-a rumenit frumos.

Am curatat cartofii si i-am taiat rondele cu o grosime de aproximativ 1 cm,i-am pus intr-o cratita,am pus peste ei sare,boia iute afumata,chimen macinat si cateva frunze de rozmarin uscat,am turnat putina apa,ulei si am acoperit cratita cu o coala de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa mai apoi,Am lasat cartofii sa stea acoperiti 25-30 minute pana cand s-au inmuiat,apoi am luat deoparte hartia de copt si i-am mai lasat 10 minute pentru a se rumeni deasupra.

Ca si decor pentru preparatul de astazi,am taiat fasii subtiri o bucata de praz,pe care l-am pus intr-o tigaie cu putina sare si l-am stropit cu ulei de trufe.L-am rumenit usor si apoi l-am servit langa friptura si cartofi,acompaniate de o salata de varza alba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la tava si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava