Porc Orezat

de ionix in Porc, 24 Sep 2009 | 5629 vizualizari

 

reteta este o adaptare dupa reteta lui Miha, piept de pui umplut cu orez (http://www.bucataras.ro/retete/1938/piept_de_pui_umplut_cu_orez.html)..
mii de multumiri lui Miha... tzuc!

 

INGREDIENTE

O sa scriu exact cantitatile pe care le-am folosit eu. Pentru umplutura:
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • o cana de orez
  • o rosie
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • pasta de gogosari (aici poti pune si 1 ardei sau gogosar rosu dat pe masina de tocat)
  • praf de chili, sare
  • 2-3 linguri ulei
Pentru porc:
  • cca 1 kg de muschi sau spata de porc, depinde ce ai prin casa
  • 2-3 linguri unt 
  • oregano, cimbru, chili, sare.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Orezat:

Porcul se taie bucati ca pentru snitele(a se vedea in poza) si se bate bine cu un  pana se aplatizeaza. Se unge cu unt si se condimenteaza cu chili, oregano, cimbru si sare. Bucatile se pun intr-un castron, se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pana terminam d efacut umplutura.

 

La umplutura:

Cepele se toaca marunt si se pun la calit in uleiul incins. Se toarna peste cepe morcovul si telina date pe razatoarea mica. Apoi se pune pasta de gogosari si rosia taiata cubulete mici. Se adauga orezul spalat bine,  o cana  de apa calda, sarea ci chiliul.  Se lasa umplutura la foc mediu  pana absoarbea apa. Orezul n-o sa fie fiert inca.

Se ia umplutura de pe foc si se lasa cca 5 minute  sa se raceasca foarte putin.

Se pune pe fiecare bucata in parte, se aseaza pe o tava mica sau o cratita unsa cu unt cat sa incape toata carnea. Se pun cam 3 linguri de ulei peste carne, 3 catei de usturoi, oregano si putina apa iar apoi se da la cuptor, care a fost in prealabil incins.

Se serveste cald.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand bati carnea trebuie sa pui peste ea niste folie alimentara de plastic si sa fie fundul , pe care bati carnea, un pic umed. Aceste lucruri se fac pentru a nu se rupe carnea fasii.

2

Carnea se unge cu unt pentru fragezire.

3

Umplutura nu se raceste, in acest caz, pentru a nu opri procesul de fierbere a orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Orezat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

24.09.2009, 15:51

multumesc Oana... intr-adevar e o mancare agreata mai mult de partea masculina... hehehe dar eu am papat haha

rivka 1

24.09.2009, 15:52

pai da la asta m-am gandit si eu ionix ca fiind carne de porc mai grasa nu sunt asa uscate...cred si eu ca sunt bune, si nici nu mai trebuie garnitura o salata langa si gata.

ionix 1

24.09.2009, 15:58

daaaaaaaa Rivka... si nici nu muncesti prea mult ... fata de alte retete asta e buna si scurta, plus ca poti folosi orice fel de carnita doresti...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne