Porc Orezat

de ionix in Porc, 24 Sep 2009 | 2118 vizualizari

 

reteta este o adaptare dupa reteta lui Miha, piept de pui umplut cu orez (http://www.bucataras.ro/retete/1938/piept_de_pui_umplut_cu_orez.html)..
mii de multumiri lui Miha... tzuc!

 

INGREDIENTE

O sa scriu exact cantitatile pe care le-am folosit eu. Pentru umplutura:
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • o cana de orez
  • o rosie
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • pasta de gogosari (aici poti pune si 1 ardei sau gogosar rosu dat pe masina de tocat)
  • praf de chili, sare
  • 2-3 linguri ulei
Pentru porc:
  • cca 1 kg de muschi sau spata de porc, depinde ce ai prin casa
  • 2-3 linguri unt 
  • oregano, cimbru, chili, sare.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Orezat:

Porcul se taie bucati ca pentru snitele(a se vedea in poza) si se bate bine cu un pana se aplatizeaza. Se unge cu unt si se condimenteaza cu chili, oregano, cimbru si sare. Bucatile se pun intr-un castron, se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pana terminam d efacut umplutura.



La umplutura:


Cepele se toaca marunt si se pun la calit in uleiul incins. Se toarna peste cepe morcovul si telina date pe razatoarea mica. Apoi se pune pasta de gogosari si rosia taiata cubulete mici. Se adauga orezul spalat bine, o cana de apa calda, sarea ci chiliul. Se lasa umplutura la foc mediu pana absoarbea apa. Orezul n-o sa fie fiert inca.


Se ia umplutura de pe foc si se lasa cca 5 minute sa se raceasca foarte putin.


Se pune pe fiecare bucata in parte, se aseaza pe o tava mica sau o cratita unsa cu unt cat sa incape toata carnea. Se pun cam 3 linguri de ulei peste carne, 3 catei de usturoi, oregano si putina apa iar apoi se da la cuptor, care a fost in prealabil incins.


Se serveste cald.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand bati carnea trebuie sa pui peste ea niste folie alimentara de plastic si sa fie fundul , pe care bati carnea, un pic umed. Aceste lucruri se fac pentru a nu se rupe carnea fasii.

2

Carnea se unge cu unt pentru fragezire.

3

Umplutura nu se raceste, in acest caz, pentru a nu opri procesul de fierbere a orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Orezat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionix 1

24.09.2009, 15:51

multumesc Oana... intr-adevar e o mancare agreata mai mult de partea masculina... hehehe dar eu am papat haha

rivka 1

24.09.2009, 15:52

pai da la asta m-am gandit si eu ionix ca fiind carne de porc mai grasa nu sunt asa uscate...cred si eu ca sunt bune, si nici nu mai trebuie garnitura o salata langa si gata.

ionix 1

24.09.2009, 15:58

daaaaaaaa Rivka... si nici nu muncesti prea mult ... fata de alte retete asta e buna si scurta, plus ca poti folosi orice fel de carnita doresti...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj