Porc Pekin

de Sidy in Porc, 6 Sep 2011 | 6574 vizualizari

 

Aceasta reteta este din "Bucataria Furnicutilor".
Carmen multumesc frumos !
Incercati cu incredere ca are un gust nemaipomenit si va disparea urgent din farfurii !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 3 cepe verzi
  • 8 linguri sos soia
  • 8 linguri sos chilli
  • 8 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri rase zahar
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite ulei de susan( sau seminte)
  • 1 lingurita ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Pekin:

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa.

Amestecam bine 4 linguri sos soia cu 4 linguri ulei de floarea soarelui ,  1/2 din vin si 4 linguri apa. Amestecul acesta il punem peste fasiile de carne  , inchidem cutia si dam la rece pentru cel putin o ora. Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata. Cu cat sta carnea mai mult in marinada, cu atat va fi mai buna.

Intr-un wok punem restul de ulei il lasam sa se incalzeasca apoi adaugam carnea cu marinada cu tot si prajim pina cand carnea este facuta. Scoatem carnea pe un servet absorbant iar in lichidul ramas in wok mai adaugam ingredientele ramase mai putin amidonulsi susanul  si lasam sa dea in clocot. Cand fierbe adaugam carnea  si lasam sa clocoteasca la foc mic pina scade lichidul si carnea este facuta.Adaugam amidonul si uleiul de susan, mai da doua clocote si se poate stinge focul.

Ceapa verde o taiem in bucati de 1-2 cm si o presaram deasupra carnii. Servim porcul Pekin cu pilaf de orez.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Pekin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

06.09.2011, 13:38

bun

alinutzika 1

06.09.2011, 16:13

RuxyRux 1

06.09.2011, 16:15

Chiar grozav Sidy...cu asemenea ingrediente trebuie sa fie woww!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc si cartofi la cuptor