Porc Sichuan

de AndrutzaP in Porc, 24 Oct 2016 | 925 vizualizari

 

Imi place mancarea chinezeasca, aia din restaurantele cu specific. Vorbeste lumea ca mancarea din China este cu totul altfel,k dar...pana ajung acolo, o voi consuma pe asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 300 g legume congelate ("chinezesti")
  • 25 g urechi de lemn
  • 5 linguri sos se soia
  • 3 linguri ulei
  • supa de porc (facuta in casa sau dintr-o jumatate de cub concentrat)
  • sare, piper
  • un varf de lingurita anason
  • coriandru (3-4 boabe strivite sau un varf de degete de coriandru uscat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Sichuan:

Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute.


Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din cantitatea de sos de soia.


Intr-o tigaie wok punem la incins jumatate din cantitate de ulei. Calim usturoiul zdrobit si ghimbirul tocat marunt. Adaugam apoi carnea si o prajim pentru 7-8 minute. Scoatem carnea pe o farfurie si, in aceasi tigaie, calim ceapa tocata julienne in restul de ulei. Adaugam apoi legumele, urechile de lemn hidratate si carnea prajita (in aceasta ordine, cu 1-2 minute intre fiecare). Punem peste supa de porc, sosul de soia ramas si condimentele.


Mai lasa pe foc cateva minute, pana se leaga si gata.


Servim cu orez fiert simplu sau cu taitei de orez.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Carnea sa nu aiba grasime, altfel va strica reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Sichuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

24.10.2016, 20:40

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 09:59

Bun!

miki_a 1

26.10.2016, 09:45

Delicios preparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Orez Mandarin