Portocale in crusta aromata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 1510 vizualizari

 

O reteta deosebit de aromata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru insiropare avem nevoie de:
  • 4 portocale potrivite ca dimensiune
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 3 linguri cu esenta de rom sau cognac
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de cuisoare
  • Pentru  aluat avem nevoie de:
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • o ceasca cu lapte
  • un praf de sare
  • un ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in crusta aromata:

Curatam si taiem portocalele rondele. Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome.


Intre timp preparam aluatul, amestecand toate ingredientele.


(Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta checului).


Punem uleiul la incins, tavalim rondelele de portocale prin aluat si le prajim in baie de ulei pana devin aurii.


Se servesc cu dulceata de fructe de padure (afine, mure sau zmeura), la care putem adauga sucul format la insiroparea portocalelor


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea ingredientelor folosite pentru insiropare difera in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Dya Daniela Andrei 1

25.02.2011, 15:27

Multumesc draga Bunica

mirela0911 1

25.02.2011, 22:50

cred ca au fost delicioase

Dya Daniela Andrei 1

26.02.2011, 13:18

Da, Mirela au fost tare gustoase ma bucur ca iti place cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi