Portocale in crusta aromata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 2663 vizualizari

 

O reteta deosebit de aromata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru insiropare avem nevoie de:
  • 4 portocale potrivite ca dimensiune
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 3 linguri cu esenta de rom sau cognac
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de cuisoare
  • Pentru  aluat avem nevoie de:
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • o ceasca cu lapte
  • un praf de sare
  • un ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in crusta aromata:

Curatam si taiem portocalele rondele. Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome.


Intre timp preparam aluatul, amestecand toate ingredientele.


(Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta checului).


Punem uleiul la incins, tavalim rondelele de portocale prin aluat si le prajim in baie de ulei pana devin aurii.


Se servesc cu dulceata de fructe de padure (afine, mure sau zmeura), la care putem adauga sucul format la insiroparea portocalelor


Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Cantitatea ingredientelor folosite pentru insiropare difera in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Dya Daniela Andrei 1

25.02.2011, 15:27

Multumesc draga Bunica

mirela0911 1

25.02.2011, 22:50

cred ca au fost delicioase

Dya Daniela Andrei 1

26.02.2011, 13:18

Da, Mirela au fost tare gustoase ma bucur ca iti place cum arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si Fanta