Prajitura "Albinita"

de Carmen_g in Prajituri, 31 Ian 2012 | 6707 vizualizari

 

Albinita, este o prajitura delicioasa, care se topeste in gura de buna ce e. Nu cred ca are nevoie de prea multe prezentari, pentru ca este destul de cunoscuta. Azi va prezint varianta mea de Albinita :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 50 g ulei
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 180 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt
  • dulceata acrisoara ( eu am avut gem de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Albinita":

Pentru foi: Oul, zaharul, uleiul, mierea, bicarbonatul si 2 linguri de lapte, se pun intr-o cratita pe aragaz la foc mic. Se amesteca incontinuu pana compozitia se inchide la culoare. Se ia de pe foc, se adauga celelalte 4 linguri de lapte rece, dupa care se incorporeaza treptat faina, si se framanta bine.


Aluatul se imparte in 4 parti egale. Dosul unei tavi se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina( sau se poate pune hartie de copt) dupa care o parte din aluat se intinde pana ajunge la dimensiunea tavii. Se pune in cuptorul preincalzit, si se coace in aproximativ 6-7 minute. Cand se scoate din cuptor foaia e inca moale, dar dupa aproximativ 1 minut, se intareste si devine casanta. Trebuie manevrata cu grija sa nu se sfarame.

La fel se procedeaza si cu celelalte 3 foi.


Pentru crema: Laptele, zaharul si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecandu-se incontinuu pana se ingroasa. Se lasa deoparte pana se raceste.

Cand a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul si vanilia. Se amesteca bine pana devine o crema spumoasa.


Ansamblarea prajiturii: Peste prima foaie se pune jumatate din crema de gris si se niveleaza. Urmeaza a doua foaie peste care se intinde gemul in strat uniform. Peste a 3-a foaie se pune celalta jumatate de crema. Deasupra se pune ultima foaie.


Se tine o zi la loc racoros, pana se fragezesc foile. Inainte de a portiona prajitura, se pudreaza cu zahar.


E ataaaaat de buna. O mancam cu mare pofta, si intotdeauna fac cate 2 portii, sa fiu sigura ca ajunge:)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Albinita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Panacris 1

11.02.2012, 19:01

Delicioasa!!!

Carmen_g 1

11.02.2012, 19:05

Multu´!

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!