Prajitura Amandina

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Apr 2012 | 8534 vizualizari

 

De cand ma stiu, prima mea alegere la cofetarie a fost prajitura amandina! Desi imi plac foarte multe toate dulciurile, la cofetarie preferam sa iau mereu amandina :)

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 1/2 cana de faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri otet,
  • 4-5 linguri cacao;
  • Pt crema:
  • 500 g margarina,
  • 4-5 linguri cacao,
  • 200-250 g zahar pudra,
  • 2 plicuri cappuccino,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1/2 esenta de vanilie;
  • Pt glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 1 lingura margarina;
  • Pt sirop:
  • 2 cani cu apa,
  • 1 cana zahar,
  • 1 esenta rom.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e coapta. Lasam blatul sa se raceasca. Eu l-am facut seara si l-am umplut cu crema dimineata urmatoare.


Siropul: Punem intr-un vas pe foc apa, zaharul si esenta de rom. Lasam pana da in clocot de 2-3 ori apoi punem vasul la racit.


Crema: Margarina o lasam cateva ore la temperatura camerei. O amestecam apoi cu zaharul pudra, cacaua, 2 plicuri cappuccino, 2 plicuri zahar vanilat si 1/2 esenta de vanilie. Mixam bine pana cand compozitia devine omogena.


Glazura (o facem cand prajitura este gata asamblata): Topim la bain-marie ciocolata rupta bucati impreuna cu margarina.


Asamblarea: Taiem blatul in 2 parti pe lungime (ca la tort). Asezam prima parte de blat intr-o tava. Insiropam prima parte de blat, apoi adaugam crema pe care o intindem uniform. Asezam peste crema si partea a doua de blat, o insiropam. Punem tava cu prajitura la frigider pentru 1 ora aproximativ. Apoi pregatim glazura si taiem prajitura in cuburi (eu le-am taiat mai mari). Turnam glazura uniform si intindem pe suprafata prajiturii. Am decorat cu nuca macinata fin. Lasam din nou la frigider 1-2 ore.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

26.05.2012, 21:49

Multumesc mult!

nadina73 1

26.05.2012, 22:58

la multi ani!

Dana_Retetegg 1

26.05.2012, 23:12

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Amandine cu Nesquik