Prajitura Ana Schmitte

de babi5 in Prajituri, 24 Dec 2014 | 1129 vizualizari

 

Aceasta prajitura ca si celalalte are o vechine considerabila, are peste 35 ani si are nr. 10 in caietul meu. Este buna, buna si o recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 2 zahar vaniliat,
  • 360 gr. faina
  • 1 praf copt
  • 400 gr. zahar
  • Pentru crema
  • 200 gr nuca macinata
  • 200 gr unt
  • 100 gr rom
  • 2 zahar vaniliat
  • 160 gr zahar
  • 450 gr gem caise
  • Pentru glazura
  • 250 gr ciocolata menaj
  • 30 gr unt (1 lingura)
  • 30 ml lapte
  • 20 gr cocos
  • 20 gr bombonele colorate
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ana Schmitte:

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o incorporam usor cu o paleta, amestecand de jos in sus cu miscari lente pana o incorporam bine. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, a mea (45/40 cm) si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca bine apoi taiem de-a lungul un sfert din blat pe care il faramitam. Adaugam romul peste, zaharul vaniliat, nuca si untul frecat bine cu zaharul. Se amesteca totul bine. Apoi blatul ramas il ungem cu gemul de caise si peste punem crema obtinuta. O nivelam frumos si cat se poate de drept, ca sa putem pune bine glazura peste.


Ciocolata o rupem bucati, adaugam laptele si untul si punem la topit. Glazura calda o intindem peste crema cu miscari mai repezi sa nu se intareasca. Ornam cu nuca de cocos si bombonele colorate.


Este o prajitura de ocazie si o recomand cu drag. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Se poate pune blatul si intr-o tava mai mica dar nu cu mult , iasa prajitura mai inalta :x

2

Se lasa cateva ore sa stea apoi o puteti taia dupa preferinta

3

Se prepara usor si repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ana Schmitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

27.12.2014, 10:24

babi5 1

27.12.2014, 11:02

babi5 1

27.12.2014, 11:04

Multumesc Panacris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lamaie