Prajitura Anca

de Ancutsa in Prajituri, 30 Oct 2016 | 6766 vizualizari

 

Prajitura cu crema de vanilie, frisca, dulceata si glazura delicioasa de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • pentru pandispan:
  • 6 oua + 2 albusuri;
  • 6 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta rom;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri (rase) faina;
  • 100 g unt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • In plus:
  • dulceata de capsuni;
  • 200 ml frisca lichida;
  • pentru decor:
  • perlute de zahar;
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g ciocolata alba;
  • Lapte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anca:

 Se preincalzeste cuptorul.

Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina, cacaoa si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata, care se toarna intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, aprox 20 de minute.

Cat se coace aluatul, putem pregati siropul si crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine.

Pentru sirop: se fierb la foc mic apa cu zaharul pentru aprox 5 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga, dupa gust, esenta de rom sau orice esente preferati.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca (de preferat cu un tel) cele 2 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat si faina, se toarna incet peste ele laptele cald, se omogenizeaza si pune craticioara pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.

Pentru a asambla: se indeparteaza marginile pandispanului pentru a ramane frumos, insa daca nu va deranjeaza, il puteti lasa si asa. Apoi se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza.

Se portioneaza cele 2 foi in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinte. Eu am avut nevoie de mai multe prajituri, pentru un eveniment festiv in familie, asa ca am obtinut prajiturele de 6.5x4cm :) Am obtinut 21 de prajituri.

Pe fiecare prajitura se adauga crema de vanilie, dulceata de capsuni si frisca, apoi se adauga capacele.

Pentru decor: se incalzeste putin lapte, se toarna in 2 castronele (cam 2-3 linguri de castron) peste care se adauga ciocolata rupta in bucatele. Eu am facut 2 glazuri, una de ciocolata alba, cealalta cu ciocolata cu lapte.

Se glazureaza prajiturile, se decoreaza cu perlute de zahar si se da la frigider.

 

Timp total: 2h

Portii: 21

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/prajitura-anca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

31.10.2016, 18:12

Multumesc frumos, Stefy!

Multumesc mult, Deyutzky!

Rahela,

Bianca, multumesc!

Lau 1

31.10.2016, 20:25

Ancutsa 1

03.11.2016, 20:25

Lau,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Profiterol