Prajitura Anca

de ancutsa in Prajituri, 30 Oct 2016 | 2201 vizualizari

 

Prajitura cu crema de vanilie, frisca, dulceata si glazura delicioasa de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • pentru pandispan:
  • 6 oua + 2 albusuri;
  • 6 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta rom;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri (rase) faina;
  • 100 g unt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • In plus:
  • dulceata de capsuni;
  • 200 ml frisca lichida;
  • pentru decor:
  • perlute de zahar;
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g ciocolata alba;
  • Lapte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anca:

Se preincalzeste cuptorul.


Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina, cacaoa si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata, care se toarna intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, aprox 20 de minute.


Cat se coace aluatul, putem pregati siropul si crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine.


Pentru sirop: se fierb la foc mic apa cu zaharul pentru aprox 5 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga, dupa gust, esenta de rom sau orice esente preferati.


Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca (de preferat cu un tel) cele 2 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat si faina, se toarna incet peste ele laptele cald, se omogenizeaza si pune craticioara pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.


Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.


Pentru a asambla: se indeparteaza marginile pandispanului pentru a ramane frumos, insa daca nu va deranjeaza, il puteti lasa si asa. Apoi se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza.


Se portioneaza cele 2 foi in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinte. Eu am avut nevoie de mai multe prajituri, pentru un eveniment festiv in familie, asa ca am obtinut prajiturele de 6.5x4cm :) Am obtinut 21 de prajituri.


Pe fiecare prajitura se adauga crema de vanilie, dulceata de capsuni si frisca, apoi se adauga capacele.


Pentru decor: se incalzeste putin lapte, se toarna in 2 castronele (cam 2-3 linguri de castron) peste care se adauga ciocolata rupta in bucatele. Eu am facut 2 glazuri, una de ciocolata alba, cealalta cu ciocolata cu lapte.


Se glazureaza prajiturile, se decoreaza cu perlute de zahar si se da la frigider.



Timp total: 2h


Portii: 21



Pofta Buna!




Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/prajitura-anca.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ancutsa 1

31.10.2016, 18:12

Multumesc frumos, Stefy!

Multumesc mult, Deyutzky!

Rahela,

Bianca, multumesc!

Lau 1

31.10.2016, 20:25

ancutsa 1

03.11.2016, 20:25

Lau,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Nicoleta"